Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Tele2“ per pusmetį 4G+ ir 4G++ tinklą išplėtė 50 procentų

Mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ per pastarąjį pusmetį 4G+ ir 4G++ ryšio stočių skaičių padidino nuo 500 iki 760. Dabar šios stotys sudaro daugiau nei 60 proc. viso „Tele2“ 4G tinklo, rašoma pranešime spaudai.
„Tele2“
„Tele2“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

4G++ ryšio išskirtinumas – jo sparta. Skaičiuojama, kad 4G++ gali pasiekti net 375 megabitų per sekundę greitį, kuomet jo pirmtako 4G+ greitis yra iki 250, o 4G – iki 125 megabitų per sekundę.

Ypač daug dėmesio yra skiriama būtent 4G++ tinklo plėtrai. Lyginant su praėjusių metų pabaiga, dabar tokio ryšio stočių skaičius operatoriaus tinkle yra net 6 kartus didesnis.

Greitesnį ryšį 4G++ tinkluose užtikrina tai, kad operatorius 4G palaikantiems telefonams leidžia priimti duomenis ne iš vieno, o iš kelių šiame tinklo spektre veikiančių dažnio juostų.

Operatoriaus bazinių stočių tinklas yra nuolat plečiamas tiek didžiuosiuose šalies miestuose, tiek mažesnių apskrityse.

2017 m. Lietuvos Respublikos Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) atliktas tyrimas patvirtino, kad bendrovės 4G tinklas Lietuvos teritorijoje siekia 99 proc. padengimą. Skaičiuojama, kad daugiau nei 90 proc. operatoriaus klientų duomenis persiunčia naudodamiesi 4G ryšiu.

Į ryšio kokybės gerinimą per praėjusius metus „Tele2“ investavo daugiau nei 10 mln. eurų. Lietuvoje šiuo metu veikia 1240 „Tele2“ 4G, 4G+ ir 4G++ bazinės stotys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius