Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tele2“ teiks fiksuoto ryšio paslaugas, leisiančias išmesti fiksuoto ryšio telefonus

Nors privatūs vartotojai nepaliaujamai migruoja link mobiliojo ryšio ir fiksuoto ryšio vartotojų mažėja, įmonės fiksuoto ryšio numerių neatsisako, o laidinis ryšys šiais laikais yra santykinai nepigus – ir į šią rinką įžengti užsimoję „Tele2“ ketina smarkiai sugadinti nuotaiką rinkoje įsitvirtinusiems žaidėjams (ypač – įmonei „Telia“).
„Tele2“ pristato fiksuotojo ryšio paslaugą
„Tele2“ pristato fiksuotojo ryšio paslaugą / V.Neverausko / 15min nuotr.

Anot „Tele2“ atstovų, per metus įmonės už fiksuoto ryšio paslaugų teikimą Lietuvoje kasmet sumoka 12 mln. eurų, tad rinka yra ganėtinai patraukli. Tiesa, „Tele2“ skaičiavimu, jeigu visos įmonės pereitų prie naujos „Tele2“ paslaugos, jos visos kartu sutaupytų iki 10 mln. eurų neprarasdamos fiksuoto ryšio numerių. Ir gaudamos papildomą patogumą – skambučiai fiksuoto ryšio numeriais galėtų būti nukreipiami tiesiai į mobiliuosius telefonus, taip padidinant darbuotojų mobilumą ir sumažinant praleistų skambučių kiekį.

Paslaugos veikimo principas ganėtinai paprastas: fiksuoto ryšio numeris, kaip tai jau įprasta mobiliojo ryšio rinkoje, perkeliamas į „Tele2“ tinklą, o įmonei, norinčiai naudotis šia paslauga nereikia jokios papildomos įrangos, tik jau ir taip turimus mobiliuosius ir fiksuoto ryšio telefonus, į kuriuos bus nukreipiami skambučiai. Ir priimti skambučius, ir skambinti tokiu fiksuotu ryšiu bus galima ir įprastiniais fiksuotais, ir mobiliaisiais telefonais.

Jeigu iš tokio telefono bus skambinama klientui, šis taip pat matys ne darbuotojo asmeninį mobilųjį numerį, o fiksuoto ryšio numerį. Tiesa, darbuotojas, naudodamasis tuo pačiu telefonu, turi galimybę skambinti ir savo asmeniniu numeriu – išeinančio skambučio adresas yra valdomas išmaniąja programėle, kuri yra darbuotojo telefone.

Fiksuoto numerio palaikymo paslauga mėnesiui kainuos 1,5 euro, išmaniosios stotelės (su autoatsakikliu, automatiniu klientų nukreipimu atitinkamiems darbuotojams, grupiniais skambučiais, skambučių persiuntimu ir kt.) kaina mėnesiui bus 4 eurai, o jeigu prireiks ir pokalbio įrašymo funkcijos, tai paslauga pabrangs dar puse euro per mėnesį.

Jau dabar „Tele2“ tinkle jau veikia kiek daugiau nei 100 „pilotinių“ numerių, tačiau nuo šiandien bus pradedama aktyviai siūlyti šias paslaugas visoms verslo įmonėms.

Sulaukė konkurentų sveikinimo

Netrukus po viešo paskelbimo apie naują paslaugą „Tele2“ sulaukė kandaus sveikinimo iš konkurentų „Telia“. Tiksliau – iš Mindaugo Ubarto, „Telia Lietuva“ verslo klientų vadovo, kuris ilgą laiką dirbo „Tele2“ padalinių vadovu Estijoje bei Kazachstane.

„Sveikiname konkurentus vėl pripažinus fiksuotojo ryšio reikalingumą. Ši ryšio technologija yra pamatinė telekomunikacijų rinkos infrastruktūra, be kurios nei Lietuvoje, nei kitose išvystyto ryšio rinkose neveiktų joks pažangus mobiliojo ryšio tinklas. Todėl, didelės konkurentų reklaminės pastangos įrodyti, kad kokybiškam ryšiui nereikia laidų, nėra technologiškai pagrįstos ir jie patys tai pripažino. Sparčiam, stabiliam ir nuo jokių sąlygų ir nepriklausomam ryšiui šviesolaidžio reikia ir 2018 metais, ir juo labiau reikės ateityje“, – rašė M.Ubartas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius