Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telefonų gamintojos RIM investuotojas ragina kompaniją parduoti

Telefonais „Blackberry“ garsėjančios kompanijos „Research In Motion“ (RIM) investuotojas siūlo parduoti finansiškai silpną bendrovę arba jos turimus patentus, o gautomis pajamomis „pamaloninti“ akcininkus.
„Blackberry“
„Blackberry“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

RIM akcijų turinčios kompanijos „Jaguar Financial Corp.“ Vadovas Vicas Alboinis taip pat teigė, kad bendrovėje turėtų būti sukurtas specialus nepriklausomų vadovų komitetas, kuris apsvarstytų tokius pasiūlymus, rašo Mashable.com.

V.Alboinis neatskleidė, kiek RIM akcijų priklauso jo bendrovei, tačiau užsiminė, kad tokį pasiūlymą remia ir dalis kitų investuotojų.

Tai ne pirmas kartas, kai RIM investuotojai imasi viešai skelbti savo siūlymus dėl bendrovės veiklos. Birželį milijardierius Stephenas Jarislowsky‘is pasiūlė atskirti kompanijos generalinio direktoriaus ir valdybos pirmininko pozicijas. Šiuo metu RIM turi du generalinius direktorius – Jimą Balsillie and Mike‘ą Lazaridisą – kurie tuo pačiu metu yra ir valdybos pirmininkai. Į S.Jarislowsky‘io siūlymą iki šiol nebuvo atsižvelgta.

Per pastaruosius metus RIM akcijų vertė smuko apie 35 proc., mat vis daugiau vartotojų renkasi konkurentų išmaniuosius telefonus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius