-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Telia“ naujovės: pasiūlė ryšio planus keliautojams be jokių priemokų, bet su sąlygomis

Mobiliojo ryšio paslaugų teikėjas „Telia“ birželio 15 d. proga, kuomet įsigalioja naujosios keliautojus itin džiuginančios Europos Sąjungos direktyvos, pašalinančios tarptinklinio ryšio kainas vartotojams, pristatė ir savo naujuosius planus – jie išsiskiria tuo, kad jų vartotojams nebus taikomos Ryšių reguliavimo tarnybos leidžiamos priemokos.
„Telia“
„Telia“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tenka pripažinti, kad naujieji planai šiek tiek pabrangsta. Bet, kita vertus, taip pat tenka pripažinti, kad kur kas daugiau už kainą išauga siūlomas mobiliųjų duomenų kiekis, todėl iš esmės visų planų vieno gigabaito kaina, lyginant su ankstesniais planais, sumažėjo (tiesa, yra viena išimtis, susijusi su ganėtinai nedidelį duomenų kiekį siūlančiu planu).

Daugelyje klientams naujai siūlomų paketų mobiliųjų duomenų kiekis padidėjo nuo 25 iki 400 procentų.

Ankstesnius mobiliojo ryšio planus turintiems klientams, nenorintiems pereiti prie naujos kainodaros, niekas nesikeičia – jiems ir toliau galioja esamos sutartys, o norintys jas pakeisti ir užsisakyti naujus planus, tai galės padaryti užsukę į bet kurį artimiausią „Telia“ saloną. Keliaujant ES šalyse, ankstesnių planų turėtojai kaip ir iki šiol už sunaudotus duomenis ar minutes mokės pagal RRT suteiktus tarifus – skambinti 3 kartus pigiau, o naršyti internete – 11 kartų pigiau nei anksčiau. RRT leistos priemokos keliaujant ES valstybėse bus taikomos.

Daugelyje klientams naujai siūlomų paketų mobiliųjų duomenų kiekis padidėjo nuo 25 iki 400 procentų. Pavyzdžiui, pasirinkę S paketą vietoj 50 MB per mėnesį nuo šiol galės išnaudoti 200 MB, pasirinkę L paketą – 6 GB vietoj 4 GB, XL – 10 GB vietoj 8 GB, o XXL – 20 GB vietoj 16 GB. Nors duomenų paketų kaina, priklausomai nuo jo dydžio, pakilo nuo 0,9 euro iki 1,95 euro, tačiau mobiliųjų duomenų kaina už 1 GB sumažėjo iki 23 procentų.

Kalbant apie kainas – S planas, kuris iki šiol buvo nemokamas, pasikeitus sutartį kainuos 90 centų, planas M, nesiūlydamas jokio bendro duomenų kiekio padidinimo (bet siūlantis 1 GB iš šio plano išnaudoti užsienyje) pabrango 95 centais, nuo 2,95 iki 3,9 eurų, L planas, išplėstas nuo 4 iki 6 GB, pabrango nuo 5,95 iki 6,9 eurų, XL planas, išplėstas nuo 8 iki 10 GB, pabrango nuo 8,95 iki 10,9 eurų, XXL planas, išplėstas nuo 16 iki 20 GB, pabrango nuo 12,95 iki 14,9 eurų. Vartotojams reikėtų nepamiršti, kad pagal „Telia“ kainodarą prie galutinės kainos prisidės dar 3 arba 7 eurai, priklausomai nuo to, ar bus pasirinktas ribotas, ar neribotas SMS ir skambučių planas.

Naujovė „Telia“ planų sąraše – planas „Neribotas“, kuris, kaip galima spėti iš pavadinimo, visiškai neriboja nei minučių, nei žinučių, nei megabaitų vartojimo. Tiesa, galioja sąlyga: tik Lietuvoje. ES valstybėse „Neribotas“ gali būti pervadinamas į „Iki 5 GB“.

„Telia“ privačių klientų vadovas Norbertas Žioba pripažįsta, kad paslaugų kainos auga, tačiau jos auginamos ne tuščioje vietoje – daugiausiai jas augina dėl išaugusių vartotojų poreikių išplėsti duomenų planai.

Naujiesiems planams priemokos taikomos nebus, tačiau yra svarbi detalė: užsienio šalyse sunaudojamų duomenų kiekis bus ganėtinai smarkiai ribotas. Tarkime, jeigu pasirašoma 20 GB plano sutartis, užsienyje bus leidžiama išnaudoti 3,5 GB duomenų. Pasirinkus labiau ribotus planus, atitinkamai sumažės ir užsienyje leidžiamų sunaudoti duomenų planas.

Naujieji planai yra „supakuoti“ su papildomomis naudomis. Nuo šiol į papildomų paslaugų paketus dažniau yra įtraukiamas mobilusis parašas (nuo M paketo), „Interneto.tv“ paslauga, leidžianti žiūrėti „Telia“ televiziją internetu (nuo L paketo). Taip pat siūloma naujovė – kelionių draudimas. Jį nemokama gaus visi „Telia“ klientai, užsisakę L ir didesnius duomenų planus. Ši draudimo paslauga išvykus į užsienį įsijungs automatiškai ir galios visai šeimai.

Viršijus limitą duomenų priemokos bus taikomos, bet ne didesnės, nei reikalingos didmeninei tarptinklinių paslaugų kainai padengti. Be to, jeigu klientas nesilaiko sąžiningo vartojimo reikalavimų, operatorius jį iš pradžių įspės, o įspėjimo nepaisant – pasilieka teisę taikyti kur kas aukštesnius ryšio paslaugų įkainius. Anot N.Žiobos, iš esmės taisyklės apibrėžia, kad planai yra skirti Lietuvoje gyvenantiems klientams, kurie kelionėse praleidžia ne daugiau nei pusę laiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius