Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

To dar nebuvo: išmoko projektuoti vaizdą ant greitai judančių veidų

„Inori“ („Malda“) – tai šokio performansas, kuriame pirmą kartą panaudotos vaizdo projektavimo ant šokėjų veidų technologijos. Per maždaug minutę, kurią trunka performansas, šokėjų veidai atrodo tai kaip kaukolės su tuščiomis akiduobėmis, tai kaip klounai su milžiniškais dantimis, tai kaip baisios lėlės su kabančiais apatiniais žandikauliais, rašo „The Verge“.
Performansas „Inori“
Performansas „Inori“ / Stopkadras

Kaip teigia šio pasirodymo autoriai „Prosthetic Knowledge“, projektas vykdytas bendradarbiaujant menininkui Nobumichi Asai, dizaino studijai WOW ir Tokijo universiteto Ishikawos Watanabe laboratorijai. Šokio atlikėjos – „Aya Bambi“ duetas.

VIDEO: INORI (Prayer)

Kartu su pagrindiniu šio pasirodymo vaizdo įrašu išplatintas ir aprašomasis įrašas, parodantis, kaip Tokijo universiteto technologijų mokslininkai sukūrė didelės spartos projektorių, gebantį projektuoti vaizdą 1000 kadrų per sekundę sparta (jų pačių teigimu, pasaulyje spartesnių projektorių nėra). Kartu buvo panaudotos itin pažangios 3D vaizdo sudarymo (angl. mapping) ir didelio tikslumo jutiklių sekimo sistemos, leidusios kompiuteriui kiekvieną akimirką žinoti, kur yra šokėjų veidai ir realiu laiku keisti jų išvaizdą.

VIDEO: INORI (prayer) / Making

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius