Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tūkstančiai „Facebook“ vartotojų iš viso pasaulio patikėjo melagingomis žinutėmis

Viso pasaulio interneto vartotojai antradienį dalijosi žinutėmis apie privatumo įspėjimus, kuriuose buvo pasisakoma prieš „Facebook“ neva planuojamus privatumo nustatymų pakeitimus. Tokie įspėjimai – ne naujiena, tačiau įrašai tarp užsienio vartotojų taip paplito, jog į tai reaguodamas „Facebook“ išplatino ir oficialią atsakomąją žinutę.
Facebook
Facebook / Scanpix nuotr.

Viename iš įrašų, kuriais dalijosi vartotojai, buvo rašoma, kad „Facebook“ tapo vieša bendrove ir kad visi savo paskyroje turėtų paskelbti atitinkamą įrašą. Jei jis nebus paskelbtas, esą tai automatiškai reikš, kad socialinis tinklas galės panaudoti vartotojo nuotraukas ir visus paskyroje skelbiamus duomenis.

Kitame melagingame įraše skelbta, kad visi vartotojai privalės mokėti šešių svarų mokestį, jei nori, kad jų informacija būtų privati.

„Nors Marse ir gali būti vandens, netikėkite viskuo, apie ką šiandieną skaitote internete. „Facebook“ visuomet buvo ir bus nemokamas“, – reaguodamas į tokius pareiškimus paskelbė „Facebook“  savo oficialioje paskyroje.

„Facebook“ nustatymuose teigiama, kad visa vartotojui priklausanti informacija yra privati ir kad tai, kokią informaciją vartotojai atskleis apie save, gali pasirinkti „Facebook“ privatumo nustatymuose.

Tokio pobūdžio žinutės „Facebook“ retkarčiais pasirodo jau nuo 2013 metų. Anksčiau jos plito ir lietuvių kalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius