-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tūkstančiai „Xbox Live“ žaidėjų sąskaitose pasigedo pinigų

Į kompanijos „Microsoft“ kompiuterinių žaidimų tinklą „Xbox Live“ nusitaikė nusikaltėliai: daugybė žmonių skundžiasi, kad virtualūs nusikaltėliai išviliojo jų asmeninius duomenis ir pasisavino lėšas iš kreditinių kortelių.
 „Xbox“  žaidimų kompiuteris
„Xbox“ žaidimų kompiuteris / Mainyk.lt nuotr

Nusikaltėliai išsiuntinėjo „Xbox Live“ nariams laiškus su nuoroda į svetainę, kurioje siūlomi nemokami taškai, už kuriuos galima įsigyti žaidimų. Aukų prašoma įvesti asmeninius duomenis (savo namų adresą, el. pašto adresą, kreditinės kortelės duomenis ir kt.). Vėliau nusikaltėliai per kelias savaites iš jų sąskaitų persiveda nedideles sumas pinigų, o tai pastebi ne visi. Teigiama, kad tūkstančiai žaidėjų sąskaitose pasigedo per 100 svarų (400 Lt), kiti – ir didesnių sumų.

Kiti nukentėjusieji teigia, kad nusikaltėliai su jais bandė virtualiai susidraugauti, o išgavę pakankamai informacijos – apšvarindavo.

Žaidėjai apie tai, kas nutiko, supranta tik tuomet, kai jų sąskaitos užblokuojamos nustačius, kad prie jų buvo neteisėtai prisijungta.

„Microsoft“ aiškinasi situaciją. Kol kas kompanija negali pasakyti, kiek vartotojų galėjo nukentėti nuo virtualių vagišių.

Kompanija pataria vartotojams niekuomet neatskleisti savo asmeninės informacijos, prisijungimo ar kreditinės kortelės duomenų, nebent jie yra įsitikinę, kad tinklalapis yra autentiškas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius