Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Twitter“: laimingiausi žmonės – tik ką prabudę

Visame pasaulyje žmonės pabunda dažniausiai puikiai nusiteikę ir kupini jėgų, tačiau pamažu įsivyrauja neigiamos nuotaikos, teigiama statistinio tyrimo, kuriame buvo analizuojamos „Twitter“ žinutės, rezultatuose.
Laimėk svajonių komandiruotę dviems į Turkiją
Džiaugsmas / 123rf.com nuotr.

Mokslininkai išanalizavo daugiau kaip 509 milijonus žinučių, parašytų daugiau nei 2,4 milijono vartotojų, priklausančių mikrotinklaraščių tinklui „Twitter“. Tyrimo tikslas buvo išanalizuoti per porą metų vyravusias lankytojų nuotaikas.

Mokslininkai nustatė, kad nuotaika stipriai svyruoja, atsižvelgiant į dienos laiką, savaitės dieną ir į tai, ar šviesusis paros metas trumpėja, ar ilgėja. Ryte mes paprastai nusiteikę optimistiškai, tačiau vėliau pakilią nuotaiką įveikia stresas ir kiti dienos metu patiriami sunkumai. Vakare, kai žmonės atsipalaiduoja, nuotaika vėl būna pakili.

Tirti „Twitter“ lankytojai buvo kilę iš 84 skirtingų valstybių, tačiau nepriklausomai nuo jų kilmės vietos, nuotaikos kaita pasižymėjo tais pačiais dėsningumais, nepaisant reikšmingų kultūrinių ir geografinių skirtumų. Savaitgaliais žmonės jaučiasi pozityviau, tačiau pakilios nuotaikos pikas ateina pora valandų anksčiau, nei paprastą savaitės dieną, nes žmonės linkę ilgiau pasivartyti lovose.

Tyrimą atlikę Cornellio universiteto mokslininkai Scottas Golderis ir Michaelas Macy teigia, kad stebėtas tendencijas galėtų paaiškinti teigiama miego įtaka ir natūralus elgsenos ciklas, kuris siejasi vadinamuoju biologiniu (cirkadiniu) ritmu. Taip pat užsimenama, kad vartotojų privatumas nebuvo pažeistas – atsitiktiniu būdu parinktą tekstinę informaciją analizavo speciali kompiuterinė programa, kuri ieškodavo emocijas atspindinčių raktinių žodžių. Įdomu tai, kad pozityvi kalba esant pakilios nuotaikos maksimumui sudaro apie 6 proc. visų žodžių, o mažiausiame taške nukrenta nežymiai – tik iki 5 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius