Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: interneto tinklalapiai atakuojami kas dvi minutes

Kompiuterinio saugumo kompanijos „Imperva“ atliktas tyrimas parodė, kad interneto svetaines vidutiniškai bandoma atakuoti 27 kartus per valandą, arba maždaug kas dvi minutes.
Kompiuterio klaviatūra
Kompiuterio klaviatūra / 123rf nuotr.

Kompanija stebėjo 10 mln. atakų, įvykdytų nuo pernai gruodžio iki šių metų gegužės, kurios buvo nutaikytos prieš 30 skirtingų kompanijų ir valstybinių tinklalapių, skelbia Time.com.

Dauguma atakų siekta surasti pažeidžiamų vietų svetainėse. Suradus silpną vietą svetainėje, automatinių atakų skaičius išauga maždaug iki 25 tūkst. per valandą, arba 7 per sekundę.

„Per 61 proc. šių atakų buvo vykdoma iš nuotoliniu būdu valdomu kompiuterinių tinklų JAV, tačiau iš kur šios atakos buvo kontroliuojamos, nežinoma“, – praneša „Imperva“. Dar apie 10 proc. vadinamųjų „botnet“ tinklų sudarė kompiuteriai Kinijoje.

„Botnet“ yra virusais užkrėstų kompiuterių tinklai, kurie gali būti valdomi nuotoliniu būdu. Jie gali būti naudojami atakoms prieš interneto svetaines. Dažniausiai atliekamos vadinamosios DDoS (angl. distributed denial-of-service) atakos, kuomet į tinklalapį nukreipiamas itin didelis užklausų kiekis.

Dauguma programišių prie „botnet“ tinklų prisijungia naudodami vadinamuosius „proxy“ serverius, kurie leidžia paslėpti savo interneto protokolo adresą ir likti nesurastiems.

„Tai, kaip tobulėja automatizuotos atakos, yra viena didžiausių inovacijų kriminalinėje istorijoje. Jūs negalite automatizuoti automobilių ar rankinių vagysčių. Bet galite automatizuoti informacijos vagystes“, – pastebėjo „Imperva“ technologijų direktorius Amichai Shulman.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius