Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už netikrą profilį „Facebook“ priverstas vyrui sumokėti tūkstančius

Argentinietis teisininkas Enrique Novo ėmėsi teisinių veiksmų prieš socialinį tinklą „Facebook“, pastebėjęs, kad kažkas apsimeta juo ir yra susikūręs netikrą anketą jo vardu.
„Facebook“
„Facebook“ / Scanpix nuotr.

Kaip skelbia portalas mirror.co.uk, vyras prisiteisė iš „Facebook“ daugiau kaip 13 tūkst. svarų už tai, kad rado kažką socialiniame tinkle naudojantis jo vardu ir asmeniniais duomenimis.

Enrique Novo iš Argentinos pažymėjo, kad kažkas socialiniame tinkle dedasi juo, tačiau jis puikiai žinąs, kad ta anketa netikra. Vyro manymu, netikras profilis gali kelti pavojų jam ir klaidingi žmones. Taigi jis nusprendė imtis teisinių veiksmų prieš socialinį tinklą.

Jis prašė, kad „Facebook“ ištrintų netikrą anketą ir informuoti šios anketos drauguose esančius žmones apie tai, kad jie buvo buvo maustomi. „Facebook“ pašalino profilį, tačiau nepranešė žmonėms, buvusiems šio apsimetėlio drauguose, apie susiklosčiusią situaciją.

Galiausiai teismas nusprendė, kad „Facebook“ iš viso turės sumokėti 270 tūkst. Argentinos pesų (13 400 svarų) kompensaciją už tai, kad neinformavo minėtų žmonių apie savo veiksmus. Teisininkas žadėjo pusę pinigų paaukoti savo miestui.

Portalas kol kas negavo „Facebook“ atstovų komentaro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius