-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdas Monkus: bendri Lietuvos ir IBM patentai – iki 2012 metų pradžios

Pernai įsteigtas Lietuvos tyrimų centras, kartu su tarptautiniu partneriu informacijų technologijų bendrove IBM dirbantis nanotechnologijų, sveikatos apsaugos ir intelektinės nuosavybės valdymo srityje, tikisi, jog pirmi bendri Lietuvos ir IBM patentai turėtų būti sukurti ir užregistruoti iki 2012 metų pradžios.

Lietuvos tyrimo centro valdybos pirmininkas Valdas Monkus „Verslo žinioms“ sakė, kad, be IBM, centras šiuo metu kalbasi su dar dviem potencialiomis partnerėmis – užsienio kompanijomis.

„Šiuo metu bendraujame su dviem užsienio kompanijomis – potencialiomis partnerėmis. Susidomėjimą mumis jau parodė, dabar mes turime parodyti savo rezultatus – sėkmingą darbą su dabartiniu partneriu IBM. Šių metų pabaigoje–kitų pradžioje turėtų atsirasti pirmi bendri Lietuvos ir IBM patentai, tada turėsime kuo girtis ir kitiems potencialiems partneriams“, – sakė V.Monkus.

Pasak Lietuvos tyrimo centro direktoriaus Tomo Deržanausko, pasirašytos trys bendradarbiavimo sutartys su IBM dėl projektų sveikatos apsaugos srityje, trys – nanotechnologijų srityje. Į stažuotes Ciuriche (Šveicarija), IBM nanotechnologijų laboratorijoje, ir sveikatos mokslinių tyrimų laboratorijoje Haifoje (Izraelis) šią vasarą išvyko 5 studentai.

Labiausiai įsibėgėjęs, pasak centro vadovo, ligos diagnozavimo pagal balso pokyčius projektas.

Labiausiai įsibėgėjęs, pasak centro vadovo, ligos diagnozavimo pagal balso pokyčius projektas.

„Esame arti prototipo, manome, kad kitąmet jį patentuosime“, – sakė T.Deržanauskas.

Šešiems bendrovės Lietuvos tyrimų centras moksliniams projektams Ūkio ministerija skyrė iki 38,908 mln. litų Europos Sąjungos (ES) paramos. Europinė parama skirta pagal priemonę „Pro LT“, kurios tikslas yra skatinti mokslinių tyrimus, technologinę plėtrą.

Lietuvos tyrimų centras įsteigtas 2010 metų gruodį, jo steigėjos ir akcininkės yra Ūkio bei Švietimo ir mokslo ministerijos.

Lietuvos tyrimų centras ir IBM lygiomis teisėmis naudojasi mokslinių tyrimų rezultatais. Lietuvos mokslininkai turi galimybę dirbti IBM laboratorijose Ciuriche ir Haifoje. Lietuvos tyrimų centras įgyvendina 2010 metų rugsėjo 16 dieną Vyriausybės ir IBM pasirašytą sutartį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius