Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje vyks didžiausia bitkoinų konferencija Baltijos šalyse

Balandžio 8-ąją Vilniuje, ISM Vadybos ir ekonomikos universitete, vyks didžiausia Baltijos šalyse bitkoinų konferencija „The Bitcoin Conference 2016“, kurią organizuoja rizikos kapitalo fondas „Nextury Ventures“ kartu su Vilniaus miesto savivaldybe.
Bitkoinas
Bitkoinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lietuvos sostinėje susirinksiantys mūsų šalies bei užsienio ekspertai, verslo bei valdžios atstovai, investuotojai, startuoliai aptars pačias aktualiausias šios srities temas, dalinsis įžvalgomis ir patirtimi. 

Pasak „Nextury Ventures“ valdybos pirmininko Iljos Laurso, pagrindinis šios konferencijos tikslas – pademonstruoti esamiems bei būsimiems investuotojams, kad Lietuva yra potenciali tokių technologijų kaip bitkoinų grandinės blockchain ir bitkoinų srities inovatorė, galinti tapti finansinių technologijų lydere regione.

„Naujausios finansinės technologijos, jų keliami iššūkiai ir atsiveriančios galimybės, dabarties ir ateities grėsmės bei saugumo klausimai – šiandien yra tarp pačių aktualiausių ir karščiausių temų pasaulyje. Visos naujos technologijos turi ir privalumų, ir rizikų. Būtina į jas įsigilinti ir sureguliuoti taip, kad nauda gerokai persvertų rizikas. Konferencijoje dalyvausiantys pasauliniai šios srities lyderiai bei ekspertai su renginio dalyviais turės puikią galimybę aptarti, kaip Lietuva galėtų tapti inovacijų lydere finansinių technologijų srityje bei išnaudoti jų teikiamą pozityvų potencialą, kartu užtikrinant saugumą“, – sakė Ilja Laursas.

Konferencijos Vilniuje metu bus kalbama apie kriptovaliutoms, bitkonams ir blokchain technologijai palankią startuolių ekosistemą Lietuvoje bei Baltijos valstybėse, investavimą į šią sritį, Lietuvos ir kitų Baltijos šalių, Europos Sąjungos politiką bitkoinų ir blockchain atžvilgiu, komercines bei socialines šio sektoriaus inovacijas bei patirtį.

„Itin svarbu ir tai, kad Lietuva gali tapti lydere kurdama tarptautinį skaitmeninį/kriptologinį finansų centrą Baltijos šalyse“, – kalbėjo J. Matonis.

Vienas pagrindinių konferencijos pranešėjų – „Bitcoin Foundation” įkūrėjas ir direktorius Jon Matonis teigia, kad Lietuvos potencialas naujų finansinių technologijų srityje pasauliniu mastu yra didžiulis. „Kaip tik dabar visoje kriptovaliutų ekosistemoje vyksta „žemių pasidalijimas“ – turiu galvoje, kad šis procesas dar tik prasideda ir įgauna pagreitį, todėl šiuo metu vyksta kova dėl pozicijų, o lyderiai dar nėra iškilę. Laimės tos šalys ir kompanijos, kurios protingai pasinaudos šiomis monetarinėmis naujovėmis. Atviras požiūris į kriptovaliutų reguliavimą pastūmės šias rinkas į precedento neturinčias aukštumas“, – sakė J. Matonis.

Pasak bitkoinų sektoriaus flagmano, Lietuva, dalyvaudama kriptovaliutų vystymo procese gali laimėti dviem svarbiais aspektais. „Pirmiausia, vystant stiprias įmones kriptovaliutų ekosistemoje, skatinamas ekonominis augimas ir kuriamos darbo vietos aukštųjų technologijų srityje. Itin svarbu ir tai, kad Lietuva gali tapti lydere kurdama tarptautinį skaitmeninį/kriptologinį finansų centrą Baltijos šalyse“, – kalbėjo J. Matonis.

Kiti blockchain, kriptovaliutų, bitkoinų bei finansų srities užsienio ekspertai, kalbėsiantys konferencijoje: Pasaulio ekonomikos forumo „Future of Fintech“ komandos vadovas Daniel Drummer, vienas iš „ShoCard“ įkūrėjų ir generalinis direktorius Armin Ebrahimi, „Arc4dia“ generalinis direktorius Pierre Roberge, „Ame Cloud Ventures” vadovas Mike Shim, Jungtinės Karalystės ekonomikos ir finansų ministerijos HM Treasury Mokėjimo paslaugų ir sistemų vadovas Edward Corcoran, Europos bankininkystės institucijos (angl. European Banking Authority (EBA) mažmeninės bankininkystės ekspertė Rita Bairros, „Tieto“ Verslo Plėtros Vadovė ir kapitalo rinkos ekspertė Maria Kumle ir kiti.

Taip pat konferencijoje įžvalgomis dalinsis finansų viceministras Algimantas Rimkūnas, Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas, europarlamentaras Antanas Guoga, VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas, banko „Nordea" Lietuvoje vyriausiasis ekonomistas Žygimantas Mauricas, DNB vyriausioji ekonomistė Baltijos šalims Jekaterina Rojaka, „Nextury Ventures“ valdybos pirmininkas Ilja Laurs.

Lietuvos finansinių technologijų startuoliams atstovaus Rytis Bieliauskas, „CoinGate” technikos direktorius ir Vytautas Karalevičius, vienas iš „SpectroCoin” įkūrėjų ir generalinis direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius