Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnius ir Kaunas – greičiausią internetą turinčių Europos didmiesčių viršūnėje

Dar vienu tyrimu patvirtintas teiginys, kad Lietuvos gyventojai gali džiaugtis bene sparčiausiu internetu pasaulyje. Vilnius ir Kaunas užima pirmąsias dvi vietas greičiausią internetą turinčių Europos didmiesčių sąraše.
Internetas
Internetas / 123rf nuotr.

Svetainės „Net Index“ duomenimis, greičiausią interneto ryšį turi Rytų Europos gyventojai, o Lietuva gali pasigirti ypač greitu internetu, rašo „Business Insider“.

Vidutinis viso pasaulio interneto greitis (duomenų atsiuntimo) siekia 9,43 megabito per sekundę (Mbps), o Europos Sąjungos vidurkis yra 12,99 Mbps. Palyginimui, visos Lietuvos interneto greičio vidurkis yra kone triskart didesnis – 31,52 Mbps.

Sparčiausią internetą turinčių miestų sąraše taip pat pirmauja mūsų šalies didmiesčiai. Lietuvos sostinė užima pirmą vietą Europoje – čia vidutinis duomenų atsiuntimo greitis siekia 36,37 Mbps, o išsiuntimo – 28,51 Mbps. Antroji vieta atiteko Kaunui, kur vidutinis duomenų atsiuntimo greitis yra 30,69 Mbps, o išsiuntimo – 23,41 Mbps.

Toliau šiame sąraše rikiuojasi Sofija (Bulgarija), Jasai (Rumunija) ir Ryga (Latvija). Šiuose miestuose interneto sparta yra panaši – atsisiuntimo greitis siekia 29–30 Mbps, o išsiuntimo – 16–18 Mbps.

Beje, „Net Index“ duomenimis, Vilnius turi greičiausią internetą ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje. Antrąją vietą pasaulyje užima Honkongas, trečiąją – Kaulunas (Kinija, Honkongo adm. regionas). Kaunas yra ketvirtoje vietoje.

Tyrime buvo panaudota interneto greitį leidžiančios išmatuoti svetainės Speedtest.net informacija. Naudota pastarąjį mėnesį atliktų matavimų statistika. Didmiesčių reitinge dalyvauja miestai, turintys ne mažiau nei 75 tūkst. unikalių IP adresų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius