Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visi atšauktieji „Note 7“ telefonai bus be gailesčio sunaikinti

Kai „Samsung“ paskelbia, kad „Galaxy Note 7“ mirė visiems laikams, tai būtent tą jie ir nori pasakyti: patvirtinta, kad nėra jokių planų taisyti ar naujinti įrenginius. Visi iki vieno „Note 7“, kuriuos vartotojai grąžins „Samsung“, bus sunaikinti, rašo „The Verge“.
Gamintojui grąžinami „Galaxy Note 7“ telefonai
Gamintojui grąžinami „Galaxy Note 7“ telefonai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Turime procesą, naudojamą saugiam telefonų naikinimui“, – aiškino bendrovės atstovas spaudai.

Kiek anksčiau „Samsung“ pakoregavo savo trečio ketvirčio pelno prognozes įvertinant maždaug 2 mlrd. JAV dolerių nuostolius, kurie yra tiesiogiai susiję su „Note 7“ fiasko. Bet tiesioginiai finansiniai nuostoliai, kuriuos patirs „Samsung“, yra niekis lyginant su žala gamtai: „Samsung“ pagamino daugiau nei 2 milijonus telefonų, o dėl telefonų naikinimo ir mažo antrinio žaliavų panaudojimo efektyvumo didelė dalis komponentų – taip pat brangūs retieji žemės metalai – nebus panaudoti ateities įrenginiuose. „Tai yra labai brangu ir kalbant apie poveikį aplinkai, ir apie kasant šiuos metalus padaromą poveikį žmonėms“, – leidinio „Motherboard“ žurnalistams sakė bendrovės „iFixit“ generalinis direktorius Kyle'as Wiensas.

„Samsung“ smulkiai neaiškino kaip vyks „Note 7“ naikinimo procesas, tačiau aplinkos apsauga besirūpinančios organizacijos – tokios, kaip „Greenpeace“ – reikalauja daugiau skaidrumo nusakant milžiniško telefonų kiekio naikinimą per ateinančius mėnesius.

„Samsung“ publikuoja su savo veikla susijusias aplinkos apsaugos ataskaitas, tačiau ligšiolinėse ataskaitose nebuvo įvertintas „Note 7“ atšaukimas. Be to, telefonų susigrąžinimo procesas taip pat nėra paprastas – „Samsung“ klientams išsiuntinėjo nedegias dėžes telefonų transportavimui, o pats pervežimas gali būti vykdomas tik antžeminiu ar vandens transportu, bet jokiu būdu ne lėktuvais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius