Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vitrinų sargai: manekenų akyse įmontuotos kameros stebi praeivius

Italijos kompanija „Almax“ prekiauja manekenais „EyeSee“, kurių akyse įmontuotos vaizdo kameros filmuoja juos apžiūrinčius praeivius, o apdorota informacija prekybininkams padeda padidinti pardavimus.
Kompanijos „Almax“ manekenas
Kompanijos „Almax“ manekenas / „Almax“ nuotr.
Temos: 2 Prekyba Manekenas

Vienas toks manekenas kainuoja 4 tūkst. eurų. Išvaizda jie nesiskiria nuo kitų manekenų, bet išskirtinumo suteikia viduje įmontuota technika.

„EyeSee“ akyje įmontuota vaizdo kamera stebi potencialius pirkėjus, o speciali programinė įranga padeda nustatyti jų amžių, lytį bei rasę. Remdamiesi šia informacija prekybininkai gali priimti sprendimus, kurie leistų padidinti pardavimus.

Kai kurios parduotuvės tokias technologijas yra pritaikę salių stebėjimo kameroms, tačiau šie manekenai gali suteikti kur kas tikslesnę informaciją.

Prekyboje jie pasirodė prieš mažiau nei metus ir šiuo metu yra naudojami trijose Europos šalyse bei JAV.

„Almax SpA“ vadovas Maxas Catanese atsisako įvardinti klientus, kurie užsisakė šių manekenų, nes tai draudžia su jais sudarytos sutartys. Tačiau užsiminė, kad kol kas jie domina tik prabangias prekes siūlančias parduotuves.

Klientai jau pasinaudojo „EyeSee“ suteikta informacija. Pvz., viena parduotuvė pakeitė vitrinos ekspoziciją pastebėjusi, kad pirmosiomis išpardavimo dienomis vyrai joje išleido daugiau pinigų nei moterys. Kita pastebėjo, kad trečdalis lankytojų, užeinančių po 16 valandos, yra azijiečiai, todėl vakarinėje pamainoje įdarbino kiniškai šnekančių salės darbuotojų. Dar kita parduotuvė pradėjo prekiauti vaikų drabužiais išsiaiškinusi, kad popiet joje lankosi daug vaikų.

Tiesa, žmogaus teisių gynėjai pastebi, kad tokius manekenus įrengiančios parduotuvės vitrinose turėtų bent jau įspėti, kad praeiviai yra filmuojami, antraip gali būti pažeidžiamos jų teisės į privatumą.

„Almax“ atkerta, kad manekenų nufilmuoti vaizdai nėra niekur saugomi, o renkama statistika yra anoniminė.

Siūlome pasižiūrėti vaizdo įrašą (italų k., su anglų subtitrais):

VIDEO: Nasce il manichino intelligente (english subtitles) | The smart mannequin is born

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius