-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 27 /17:31

VPT: judriojo ryšio paslaugų pirkimuose būtina užtikrinti konkurenciją

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) Centrinei projektų valdymo agentūrai (CPVA), atliekančiai centrinės perkančiosios organizacijos (CPO) funkcijas, rekomenduoja kuo greičiau pradėti naujas judriojo ryšio paslaugų pirkimo procedūras, o jas įvykdžius ir pasirašius naują sutartį, nutraukti preliminarią sutartį su vieninteliu tiekėju „Tele2“.
„Tele2“ logotipas
„Tele2“ logotipas / „Scanpix“ nuotr.

Viešųjų pirkimų įstatymas nedraudžia tęsti preliminarios sutarties su vienu tiekėju ir jos pagrindu sudarinėti pagrindines sutartis, kai kiti preliminariąją sutartį sudarę tiekėjai („Bitė“ ir „Omnitel“) atsisako ją tęsti. Tačiau, jei tik vienintelis tiekėjas „Tele2“ dvejus su pusę metų (su pratęsimu), kaip numatyta preliminariojoje sutartyje, galės teikti judriojo ryšio paslaugas perkančiosioms organizacijoms, viešuosius pirkimus vykdančioms per CPO, konkurencija nebus užtikrinta ilgą laiką.               

„Todėl VPT rekomenduoja CPVA nesinaudoti preliminariosios sutarties pratęsimo galimybe ir kuo greičiau surengti naują šių paslaugų pirkimo konkursą“, – rašoma VPT išplatintame pranešime spaudai.  

Papildyta 17.31 val.  Bendrovė „Omnitel“ sveikina šiandien paskelbtą Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) rekomendaciją Centrinei projektų valdymo agentūrai (CPVA), atliekančiai centrinės perkančiosios organizacijos (CPO) funkcijas, kuo greičiau pradėti naujas judriojo ryšio paslaugų pirkimo procedūras, o jas įvykdžius ir pasirašius naują sutartį, nutraukti preliminarią sutartį su vieninteliu tiekėju „Tele2“., rašoma „Omnitel“ išplatintame pranešime spaudai.

Taip pat VPT šiandien savo tinklapyje paskelbė ir perkančiosioms organizacijoms išsiuntė anketą, kuria „siekiama išsiaiškinti perkančiosioms organizacijoms kylančias problemas viešojo pirkimo vykdymo bei pirkimo sutarties įgyvendinimo metu, taip pat esamą poreikį papildomoms judriojo telefono ryšio paslaugoms”.

Tačiau nuostabą kelia perkančiosioms organizacijoms nustatytas terminas – anketa paskelbta šiandien, o atsakyti į klausimus reikia iki lapkričio 2 dienos. Turint galvoje, kad nuo spalio 29 iki lapkričio 1 dienos Lietuvoje bus nedarbo dienos, realiai perkančiosioms organizacijoms duodamos tik 2 dienos užduočiai įvykdyti.

Stebina ir tai, kad anketoje koncentruojamasi tik ties balso telefonija, nors šiuolaikinis judrusis ryšys apima ir duomenų perdavimą.

Kadangi apie būtinybę tobulinti viešuosius judriojo ryšio pirkimus be ypatingo rezultato diskutuojama jau pusmetį, ši ypatingos skubos tvarka per ilgąjį savaitgalį organizuojama apklausa sukelia daugiau įtarimų, kad tai tėra skubotai parengtas formalumas, nei džiaugsmo dėl noro išsiaiškinti tikruosius organizacijų poreikius, teigiama pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius