Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Wi-Fi“ – baisiau už heroiną: laužėsi į svetimus namus paklausti slaptažodžio

Palo Alte (JAV) gyvenanti senjorų pora buvo labai nemaloniai nustebinta, kai sekmadienio nakį juos pažadino kaukėtas įsilaužėlis, patekęs į jų kambarį. O viskas, ko šiam įsilaužėliui reikėjo, tebuvo „Wi-Fi“ prisijungimo slaptažodis, rašo „Ars Technica“.
Priklausomybė nuo telefono
Priklausomybė nuo telefono / 123RF.com nuotr.

Tiesa, interneto narkomanui nepasisekė: vyriškis šoko iš lovos ir pasipriešino plėšikui, išgrūdo jį pro duris į koridorių ir vėliau pro namų duris. Nedelsiant buvo iškviesti ir policijos pareigūnai, kurie jau po kelių minučių segė antrankius įsilaužėliui. Šio įvykio metu niekas nenukentėjo.

Paaiškėjo, kad suimtasis yra 17 metų paauglys, todėl jo tapatybė nėra skelbiama. Jis buvo suimtas už įsilaužimą, taip pat jam pateikti kaltinimai už klaidžiojimą po privačią teritoriją. Be to, suimtasis pareigūnams pateikė klaidingą informaciją – jis bandė nurodyti netikrą savo tapatybę.

Įdomiausia tai, kad tai buvo jau ne pirmas kartas per kelias dienas, kai tas pats žmogus ne visai teisėtais būdais bandė gauti prieigą prie belaidžio interneto. Para anksčiau, anot pareigūnų, tas pats jaunuolis buvo pastebėtas klaidžiojantis aplink kitą to paties miesto namą. Namo gyventojams išėjus į lauką pasiaiškinti, ko jaunuolis nori, jis paprašė „Wi-Fi“ prisijungimo slaptažodžio, nes esą buvo išnaudojęs savo mobiliųjų duomenų planą.

Paauglys buvo nuvytas, bet iš teritorijos jis pasišalino dviračiu, kuris buvo pavogtas iš to paties namo kiemo. Tad už bandymus pasinaudoti internetu šiam nelaimėliui teks ir kaltinimai vagyste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius