Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

HP Technologijų vadovas Wilfriedas Grommenas: Lietuva turi realią galimybę tapti inovacijų lydere ir įžengti į „aukso amžių“

Lietuvoje viešintis pasaulinės informacinių technologijų (IT) kompanijos „Hewlett-Packard“ (HP) Technologijų vadovas Wilfriedas Grommenas įsitikinęs, kad Lietuva turi realią galimybę tapti lydere pagal IT naudojimą. Lietuvos pranašumas – moderni IT infrastruktūra, didelė interneto skverbtis, aukštas išsilavinimo lygis ir atvira kultūra.
Kompanijos „Hewlett-Packard“ Technologijų vadovas Wilfriedas Grommenas.
Kompanijos „Hewlett-Packard“ Technologijų vadovas Wilfriedas Grommenas. / HP nuotr.

Rytoj Baltijos investuotojų forume pranešimą skaitysiantis W.Grommenas teigia, kad Lietuva priklauso tai pasaulio valstybių grupei, kurioje IT yra plačiai integruota į visas ekonominės veiklos sritis, o IT sprendimus intensyviai naudoja tiek verslo, tiek viešojo sektoriaus organizacijos. Pasak specialisto, technologijų integracija ir pritaikymas yra lemiamas faktorius, siekiant įsitvirtinti konkurencingoje globalioje rinkoje.

„Pagal šviesolaidinio interneto skverbtį jūsų šalis pirmauja Europoje, taip pat galite pasigirti modernių IT sprendimų naudojimu versle ir viešajame sektoriuje. Tokiai jaunai šaliai, kaip Lietuva, tai yra puikūs rodikliai. Tačiau jums svarbiausia plėtoti modernią kultūrą, kur technologijos pritaikomos kasdieniniam gyvenimui. Tikiu, kad esate pajėgūs žengti toliau ir aktyviai diegti bei taikyti tokias technologijas, kaip debesų kompiuterija, gili duomenų analizė ir prietaisų, tokių kaip planšetiniai kompiuteriai ir išmanieji telefonai, taikymas versle“, – teigė HP Technologijų vadovas W.Grommenas.

IT reikšmė – vis didesnė

HP eksperto teigimu, IT reikšmė nuolat auga, nes technologiniai sprendimai žymiai padidina veiklos efektyvumą visose ūkio šakose – pradedant paslaugomis, mažmenine prekyba, bankininkyste, pramone, telekomunikacijomis, transportu ir baigiant viešojo sektoriaus valdymu.

HP Technologijų vadovas mano, kad IT tapo daugelio vartotojų kasdieninio gyvenimo dalimi – žmonės IT sprendimus ir paslaugas plačiai naudoja tiek asmeniniame gyvenime, tiek darbo aplinkoje. Todėl natūralu, kad vartotojai tikisi technologiškai pažangių sprendimų iš verslo įmonių ir valstybės organizacijų.

Geras kūrybiško pritaikymo pavyzdys galėtų būti elektroninio balsavimo parlamento rinkimuose įvedimas. Pavyzdžiui, toks miestas, kaip Ženeva ar Estijos valstybė gali pasigirti teigiama patirtimi šioje srityje.

Ateitis priklauso debesų kompiuterijai

W.Grommenas įsitikinęs, kad debesų kompiuterijos technologijos bus vyraujančios, o debesų kompiuterijos paslaugų tiekėjai artimiausiu metu galės pasiūlyti dar daugiau galimybių. Todėl HP siekia tapti IT paslaugų tiekėju, kuris kuria sprendimus kitiems IT paslaugų tiekėjams.

HP Technologijų vadovas mano, kad debesų kompiuterija suteikia puikias galimybes mažo ir vidutinio dydžio bendrovėms bei atveria kelius nepriklausomoms programinės įrangos kompanijoms. Naujas aplikacijų diegimu paremtas verslo modelis skatina kūrybiškų aplikacijų kūrimą be didelių pradinių investicijų ir korporacinių aplikacijų perkūrimo. Todėl programinės įrangos industrija gaus naują impulsą ir bus sukurta daug galimybių imtis naujų iniciatyvų.

Ekspertas yra įsitikinęs, kad debesų kompiuterija jau netolimoje ateityje pakeis IT sektorių, tačiau yra svarbiau, kaip verslas ir viešasis sektorius panaudos informacines technologijas. Jis prognozuoja, kad debesų kompiuterijos sprendimai leis padidinti organizacijų efektyvumą ir lankstumą, gerokai sumažins sąnaudas (apie 30 proc.) ir inovacijų pritaikymo laiką. Be to, tai unikalus šansas viešojo sektoriaus organizacijoms kurti ir piliečiams siūlyti e. valdžios paslaugas. Perspektyviausias yra evoliucinis arba „hibridinis“ debesų kompiuterijos modelis, kai kartu yra naudojami tiek debesų kompiuterijos, tiek ir įprastiniai IT sprendimai.

Pasak W.Grommeno, dauguma dabartinių inovacijų gimsta kuriant jas kartu – pavyzdžiui, vartotojai kuria kartu su verslu, atsižvelgdami į tai, ką debesų kompiuterija reiškia jiems. Taip pasiekiamas didelis konkurencinis pranašumas ir sukuriama verslo ar socialinė vertė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius