Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

WSJ: JAV apribojo technologijų pardavimą Kinijos puslaidininkių milžinei SMIC

JAV vyriausybė savaitgalį žengė dar vieną žingsnį kovoje su Pekinu dėl dominavimo technologijų sektoriuje ir nurodė amerikiečių įmonėms kreiptis dėl leidimų prieš parduodant savo technologijas Kinijos puslaidininkių milžinei SMIC, šeštadienį pranešė „The Wall Street Journal“ (WSJ).
JAV
JAV / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prekybos departamentas „nurodė JAV kompiuterinių lustų gamintojoms gauti leidimus prieš eksportuojant tam tikras technologijas didžiausiai Kinijos puslaidininkių įmonei“, rašo verslo leidinys.

Naujosios taisyklės buvo paskelbtos laiške pramonės atstovams penktadienį.

Laiške teigiama, kad „eksportas „Semiconductor Manufacturing International Corp.“ (SMIC) ar jos patronuojamosioms įmonėms gali būti Kinijos panaudotas kariniais tikslais“.

Pasak leidinio, JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija „vis labiau nerimauja dėl Pekino praktikos pasitelkti privačias įmones karinių tikslų siekimui“.

Prekybos departamentas nepateikė komentarų šiuo klausimu, tačiau jo Pramonės ir saugumo biuro atstovas spaudai pažymėjo, kad biuras „nuolat stebi ir vertina galimas grėsmes JAV nacionaliniam saugumui ir užsienio politikos interesams“ bei kad „imsis atitinkamų veiksmų, jei prireiks.“

Pranešimas pasirodė tuo metu, kai Baltieji rūmai tvirtina neketinantys atsisakyti plano Jungtinėse Vasltijose uždrausti naujus populiariosios kinų programėlės „TikTok“ atsisiuntimus dėl pavojaus nacionaliniam saugumui.

Kinija ir JAV jau ne vienerius metus siekia dominavimo technologijų srityje.

SMIC yra Pekino raktas į siekio tapti nepriklausoma puslaidininkių gamybos srityje įgyvendinimą. Analitikai teigia, kad Kinijos priklausomybė nuo užsienio lustų, įskaitant JAV gaminamus lustus, trukdo pasiekti šį tikslą.

Pirmadienį SMIC akcijų vertė krito, rinkai reaguojant į pasirodžiusius žiniasklaidoje pranešimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius