-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Xiaomi“ klonavo „iPhone X“: išvaizda identiška, bet kaina triskart mažesnė

Kinijos išmaniųjų įrenginių gamintojai „Xiaomi“ šį kartą, panašu, leido savo dizaineriams padirbėti be kūrybingumo reikalavimo ir nusižiūrėti nuo „iPhone X“. Naujausias šios įmonės flagmanas „Xiaomi Mi 8“ yra sunkiai atskiriamas vizualiai, be to vartotojams siūlo veido ir atpažinimą, animodžius, rašo „Ars Technica“.
„Xiaomi“ ir „Apple“ žiniasklaidai skirtų nuotraukų palyginimas
„Xiaomi“ ir „Apple“ žiniasklaidai skirtų nuotraukų palyginimas / Gamintojų nuotr.

Susidaro įspūdis, kad „Xiaomi“ net neslepia, jog jų įrenginys yra begėdiška „iPhone X“ kopija – net oficialios žiniasklaidai skirtos fotografijos yra beveik identiškos toms, kurias publikavo „Apple“.

Bet tai – tik išorinis įspūdis. Pasigilinus galima atrasti tikrai nemenkų privalumų. Visų pirma – kaina: „Mi 8“ kainuos nuo 360 eurų. Antra, jeigu rinktumėtės kiek brangesnį modelį, jame rastumėte pirštų atspaudų skaitytuvą, įmontuotą tiesiai į ekraną. Ir dar su labai neįprastai atrodančia skaidraus stiklo nugarėle.

„Bazinis“ „Mi 8“ modelis, kainuojantis 2700 Kinijos juanių (apie 360 eurų) jau yra aukščiausios klasės išmanusis įrenginys su tokio lygio aparatui būdingomis techninėmis charakteristikomis: „Qualcomm Snapdragon 845“, 6 GB darbinės atminties, 64 GB nuolatinės atminties, dviguba 12 MP raiškos kamera nugarėlėje, 3400 mAh talpos akumuliatorius. AMOLED matricos pagrindu gaminamo ekrano įstrižainė – 6,21 colio, raiška – 2248 x 1080 taškų. Ekrano viršuje – iškirpimas, lygiai kaip ir „iPhone X“, bet apačioje yra šioks toks „pagurklis“. Ekrano iškirpime sukišti pokalbių garsiakalbis, nuotolio jutiklis, 20 MP raiškos asmenukių kamera ir kameros bei infraraudonųjų spindulių spektro LED šviestukas veido atpažinimui. Telefono nugarėlėje įtaisytas pirštų atspaudų skaitytuvas. 3,5 mm lizdo ausinių kištukui nėra. Dizaino požiūriu šis įrenginys šiek tiek atsilieka nuo dar aukštesnės klasės „Xiaomi Mi Mix“ įrenginių serijos.

Gamintojo nuotr./„Xiaomi Mi 8“ viršutinė dalis - tokia pati, kaip „iPhone X“, bet apačią bjauroja „pagurklis“
Gamintojo nuotr./„Xiaomi Mi 8“ viršutinė dalis - tokia pati, kaip „iPhone X“, bet apačią bjauroja „pagurklis“

Jeigu norėtumėte įsigyti telefoną su atspaudų skaitytuvu ekrane, tektų rinktis „Mi 8 Explorer“ versiją, kainuojančią (apie 493 eurus). Be šios dar ganėtinai neįprastos naujovės telefone taip pat yra 128 GB nuolatinės atminties, be to, jo nugarėlė yra iš permatomo stiklo. Panašu, kad atspaudų skaitytuvas veikia bet kur apatiniame ekrano trečdalyje.

„Xiaomi“ nėra vieninteliai gamintojai, siūlantys įrenginius su permatomomis nugarėlėmis – tokius pademonstravo ir HTC. Gali būti, kad tai yra prasidedančios naujos dizaino bangos ženklas. O kad skaidri nugarėlė atskleistų gražų telefono vidaus vaizdą, „Xiaomi“ telefono vidinėje sandaroje išpjovė specialų langelį, per kurį matosi pagrindiniai įrenginio procesoriai, be to, visų už stiklo matomų komponentų žymėjimas specialiai paryškintas.

Gamintojo nuotr./„Xiaomi Mi 8 Explorer Edition“ su skaidria nugarėle
Gamintojo nuotr./„Xiaomi Mi 8 Explorer Edition“ su skaidria nugarėle

Tiesa, užsienio žurnalistai suabejojo spaudai pateiktų šio modelio nuotraukų autentiškumu, tačiau „Xiaomi“ tikina, jog viskas, kas matoma per nugarėlės stiklą, yra ne lipdukas, o tikrų tikriausi veikiantys telefono komponentai.

Telefonuose veikia „MIUI 10“ – labai smarkiai modifikuota „Android“ pagrindo operacinė sistema. Kiek galima spręsti iš internetą pasiekusios informacijos, telefone naudojama „iPhone X“ naudojimo patirtį primenanti valdymo gestais sistema, yra animodžiai, naujas neseniai naudotų programėlių ekranas, „Xiaomi“ balsu valdomas skaitmeninis asistentas.

Kol kas šie įrenginiai yra skirti tik Kinijos rinkai tačiau „Xiaomi“ per partnerius vykdo prekybą ir Europoje (taip pat Lietuvoje), todėl galima tikėtis, kad ilgainiui šie įrenginiai pasieks ir mūsų šalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius