Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Xiaomi“ pristatė pirmą nešiojamą kompiuterį – „Macbook Air“ kopiją „Mi Notebook Air“

Kinijos išmaniųjų telefonų gamintoja „Xiaomi“, kaip ir planuota, pristatė „Redmi Pro“ išmanų telefoną ir pateikė staigmeną – anonsavo pirmą nešiojamųjų kompiuterių liniją „Mi Notebook Air“, veikiančią su „Windows 10“ operacine sistema. Kinai ne tik be skrupulų nukopijavo įrenginio dizainą nuo „MacBook Air“, bet ir parinko panašų pavadinimą.
Xiaomi Mi Notebook Air
Xiaomi Mi Notebook Air / Bendrovės nuotr.

„Mi Notebook Air“ bus dviejų dydžių – galingesnis 13,3 colio įstrižainės ir patogesnis 12,5 colio įstrižainės. Abu jie turės ploną metalinį korpusą (aukso arba sidabro spalvų), 1080 p raiškos ekraną, USB-C tipo įkrovimo jungtį ir bus be jokio logotipo, rašo engadget.com.

Tradiciškai „Xiaomi“ produktai išlaiko itin žemą kainą, tad ir šįsyk galingesnis modelis kainuos gerokai mažiau nei analogiškų parametrų konkurentų gaminiai – vos 750 dolerių.

13,3 colio įstrižainės „Mi Notebook Air“ bus vos 14,8 mm storio, svers 1,28 kilogramo ir turės „Intel“ gamybos „Core i5 – 6200U“ procesorių, taip pat NVIDIA „GeForce 940MX“ grafikos procesorių (su 1 GB GDDR5 RAM).

„Xiaomi“ per pristatymą nepraleido progos pasigirti, kad jų yra dar lengvesnis ir plonesnis nei 13 colių įstrižainės „MacBook Air“.

13,3 colio įstrižainės „Mi Notebook Air“ taip pat turės 8 GB DDR4 RAM, 256 GB vidinės atminties, su galimybe praplėsti vidinę atmintį. Įrenginio baterija turėtų laikyti 9,5 valandos, o ją įkrauti iki 50 proc. talpos bus galima vos per pusvalandį.

Mažesnis 12,5 colio įstrižainės „Mi Notebook Air“ modelis yra plonesnis ir lengvesnis – 12,9 mm storio korpusas, kuris ir sveria 1, 07 kilogramo, tačiau čia veiks silpnesnis „Intel Core M3“ procesorius, grafikos procesorius nedetalizuojamas.

Įrenginyje bus tik 4 GB operatyviosios atminties ir 128 GB SSD. Ir vietoje dviejų USB 3 jungčių 12,5 colio versijoje jų bus vos viena.

Šio modelio privalumas yra ilgesnis baterijos veikimo laikas ir kaina, kuri sieks 520 dolerių. Kinijoje planšetinis kompiuteris debiutuos rugpjūčio 2-ąją, pranešimų apie pasirodymą kitose rinkose kol kas nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius