Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4G LTE „Omnitel“ mobiliuoju internetu jau gali naudotis ir planšetinių kompiuterių savininkai

Bendrovės „Omnitel“ teikiamu vadinamosios ketvirtosios kartos (4G) LTE mobiliuoju internetu jau gali naudotis ir planšetinių kompiuterių savininkai. Iki šiol tą daryti galėjo tik nešiojamuosius kompiuterius bei 4G LTE ryšio maršrutizatorius turintys vartotojai.
„Motorola“ planšetinis kompiuteris „Xoom“, kuriame įdiegta operacinė sistema „Android Honeycomb“.
„Motorola“ planšetinis kompiuteris „Xoom“, kuriame įdiegta operacinė sistema „Android Honeycomb“. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Džiaugiamės galėdami savo klientams Lietuvoje pasiūlyti spartųjį 4G LTE internetą planšetiniuose kompiuteriuose. Tai reiškia galimybę greičiau naršyti po internetą, sklandžiai naudotis biuro programomis, žiūrėti filmus, žaisti žaidimus. LTE ryšys taip pat leidžia panaudoti turimą įrenginį susikurti bevielio interneto zonai ir prie jos prijungti kitų šeimos narių telefonus ar kompiuterius“, – bendrovės išplatintame pranešime cituojamas „Omnitel“ viceprezidentas rinkodarai ir paslaugoms Darius Maikštėnas.

„Omnitel“ mobiliuoju internetu planšetinių kompiuterių savininkai patogiai gali naudotis tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Palangoje. Kituose vietose planšetė automatiškai persijungs į 3G (UMTS) veikimo režimą. Tuo tarpu išmaniuosius telefonus turintys asmenys artimaiusiu metu išbandyti 4G mobilųjį internetą negalės.

„Išmaniųjų telefonų su 4G LTE rinkoje kol kas dar labai nedaug, dėl  šios priežasties funkcionalumą, leisiantį naudotis telefonais „Omnitel“ 4G LTE tinkle, planuojame įjungti kitų metų pirmoje pusėje, kai, tikėtina, rinkoje ir pas vartotojus atsiras daugiau 4G LTE telefonų ir bus didesnis poreikis naudotis šia technologija telefonuose“, – teigė „Omnitel“ atstovė Daiva Selickaitė.

O ar Lietuvoje apskritai yra poreikis LTE mobiliajam ryšiui? D. Selickaitės pasiteiravus kiek iš viso šiuo metu „Omnitel“ turi 4G mobiliuoju internetu reguliariai besinaudojančių asmenų, tikslaus atsakymo gauti nepavyko, mat bendrovė neskirsto savo klientų pagal tai, kokią interneto technologiją jie naudoja.

Naujausiais Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, bendrovė „Omnitel“ turi labiausiai išplėtotą 3G mobiliojo ryšio tinklą Lietuvoje – pagal silpniausio signalo matavimus (-105 dBm), jis aprėpia 80% šalies teritorijos. Antroje vietoje pagal infrastruktūros aprėptį rikiuojasi „Tele2” su 69,9%, o trečioje vietoje „Bitė“, kurios mobiliusis ryšys apima 21,2% teritorijos.

Praėjusiais metais į savo tinklo plėtrą „Omnitel“ investavo 60 mln. litų. Bendrovė patikino, kad ir toliau ketina plėtoti šio tinklo padengimą ir jo talpą tiek 1800 MHz, tiek ir kituose dažnio juostose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius