Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Microsoft“ iš „Android“ uždirba dvigubai daugiau nei iš „Windows Phone“

Kompanija „Microsoft“ vakar nusiuntė JAV biržų ir vertybinių popierių komisijai specialią ataskaitą, kurioje detaliai aprašė savo pajamas už praėjusius fiskalinius metus, kurie baigėsi birželio mėnesį. Remiantis šiais duomenimis, „Microsoft“ mobilusis padalinys tampa dar vienu milijardiniu verslu. Negana to, neatsiejama šio verslo dalimi yra „Google Android“ platforma.
„Microsoft“
„Microsoft“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Microsoft“ ataskaitoje rašoma: „Windows Phone“ padalinio pajamos pasiekė 1,2 mlrd. JAV dolerių, įskaitant išaugusias pajamas dėl patentų licencijavimo ir licencijų, susijusių su mūsų mobiliąja sistema, pardavimais.“

Ekspertų teigimu, mobiliojo padalinio pajamos – tai ne tik parduotos „Windows Phone“ licencijos, tačiau ir licencijuojamos mobilios technologijos, kurias perka didžiausi „Google“ mobiliosios platformos vartotojai.

Atsižvelgiant į tai, kad „Android“ rinka auga dideliais tempais, nuo kiekvienos licencijos „Microsoft“ gauna rimtus pinigus, kuriuos greitu metu galės panaudoti „Windows Phone“ ekosistemos plėtrai ir populiarinimui.

Remiantis kompanijos IDC duomenimis, per paskutinius 4 ketvirčius buvo parduota 26 mln. „Windows Phone“ išmaniųjų telefonų. Šį skaičių padauginus iš 15 dolerių (vidutinė licencijos kaina, remiantis kinų gamintojais), „Microsoft“ iš savo platformos uždirbo apie 390 mln. dolerių. O likusius 810 mln. dolerių kompanijai iš Redmondo uždirbo būtent „Android“.

„Microsoft“ savo tarplicencinėmis sutartimis apima didžiąją dalį „Android“ rinkos ir tik „Motorola Mobility“ (priklausanti „Google“) bei „Sony“ atsisako sudaryti panašius susitarimus. Su pirmąja dėl to vyksta teisminės kovos, o su antrąja apskritai neaišku, kas vyksta. Galbūt „Sony“ veda derybas, o galbūt japonai turi rimtų kontrargumentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius