Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nokia“ šeštą ketvirtį iš eilės skaičiuoja nuostolius

Buvusi didžiausia pasaulyje mobiliųjų telefonų gamintoja „Nokia“ paskelbė, kad trečiąjį šių metų ketvirtį patyrė 969 mln. eurų (3,3 mlrd. Lt) nuostolių.
„Nokia“
„Nokia“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bendros kompanijos pajamos praėjusį ketvirtį buvo beveik 7,24 mlrd. eurų (beveik 25 mlrd. Lt).

Kompanija informavo, kad per ketvirtį buvo parduota 2,9 mln. išmaniųjų telefonų „Lumia“, naudojančių „Windows Phone“ operacinę sistemą (ankstesnį ketvirtį – 4 mln. vnt.). Šis smukimas siejamas su tuo, kad artimiausiu metu planuojama išleisti naujus įrenginius su „Windows Phone 8“ operacinės sistemos versija.

Iš viso „Nokia“ pardavė 6,3 mln. išmaniųjų telefonų (praėjusį ketvirtį – 10,2 mln.), o mobiliųjų telefonų – 76,6 mln. vienetų.

Skaičiuodama nuostolius „Nokia“ priversta eikvoti savo rezervus, kurie ketvirčio pabaigoje sumenko iki 3,6 mlrd. eurų (nuo 4,2 mlrd. eurų birželį).

„Kaip mes ir tikėjomės, trečiasis ketvirtis Įrenginių ir paslaugų verslui buvo sudėtingas, – sakė „Nokia“ vadovas Stephenas Elopas. – Mes esame įsipareigoję atsakingai valdyti savo finansinius išteklius, didinti konkurencingumą, kaip įmanoma greičiau grąžinti Įrenginių ir paslaugų verslo pelningumą.“

Analitikai prognozuoja, kad paskutinis šių metų ketvirtis kompanijai taip pat bus sudėtingas ir, veikiausiai, nuostolingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius