Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pernai „Bitės“ įmonių grupės pelnas augo 12 proc.

Pernai „Bitės“ įmonių grupės EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją, valdymo mokesčius ir neįprastas išlaidas) augo 12 procentų, lyginant su 2011 m., ir priartėjo prie 175 mln. litų ribos. Per praėjusius metus įmonių grupės, kuriai priklauso telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva“ ir „Bitė Latvija“, pajamos augo 6 proc. iki 638 mln. litų.
„Bitė Lietuva“
„Bitė Lietuva“ / Luko Balandžio nuotr.

„Abejose šalyse pasiekėme gerų rezultatų. „Bitė Lietuva“ dirbo stabiliai ir generavo didelę dalį grupės pelno, nors daug investavome į tinklo plėtrą ir susidūrėme su stipriu kainų reguliavimu Lietuvoje ir Europoje. Stabilus uždarbis rodo, kad investicijos į darbuotojus ir rūpinimąsi klientais yra teisinga verslo strategija. Latvijoje ir toliau spaudžiame rinkos senbuvius ir auginame vartotojų skaičių, pajamas ir pelną. Abejose šalyse skiriame daug dėmesio, kad vartotojais rūpintumėmės geriau kiekvieną dieną ir tuo smarkiai skiriamės nuo savo konkurentų“, – sako „Bitė Lietuva“ generalinis direktorius Chrisas Robbinsas.

Ateinančiais metais telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva“ vadovas regi dvi pagrindines verslo plėtros tendencijas – bendrovės augimą mažų ir vidutinių įmonių segmente bei augantį vartotojų, kurie mokysis išnaudoti visas savo išmaniųjų įrenginių funkcijas, skaičių.

Praėjusiais metais „Bitė Lietuva“ pajamos ir EBITDA išliko stabilios. Bendrovė 2012 m. sugeneravo 474,6 mln. litų pajamų ir uždirbo 142,5 mln. litų EBITDA. Telekomunikacijų bendrovės „Bitė Latvija“ pajamos praėjusiais metais išaugo ketvirtadaliu nuo 163 mln. litų iki 204,5 mln. litų. Bendrovės Latvijoje EBITDA augo beveik 170 proc. – nuo 9,5 mln. litų 2011 m. iki 25,5 mln. litų pernai. Per 2012 m. bendras periodinio mokėjimo paslaugų vartotojų skaičius Lietuvoje ir Latvijoje augo 16 procentų.

Vasario pradžioje įmonių grupę valdanti „Bité Finance International B.V.“ sėkmingai išplatino 690 mln. litų vertės obligacijų emisiją. Tai buvo vienas iš veiksnių paskatinusių tarptautinę reitingų agentūrą „Standard&Poor‘s” pakelti „Bitė Lietuva“ ir jos savininkės ilgalaikį kredito reitingą į B.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius