-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Samsung“ grasina „Apple“ ieškiniu, jei „iPhone 5“ palaikys 4G LTE ryšį

Neseniai Pietų Korėjos gamintojui „Samsung Electronics“ teko pripažinti skaudų pralaimėjimą JAV San Chosė teisme, kuriame korporacija buvo pripažinta kalta pažeidus šešis „Apple“ patentus. Kaip kompensaciją teismas įpareigojo pralaimėjusią pusę išmokėti 1,05 mlrd. dolerių. Nenuostabu, kad „Samsung“ dabar trokšta revanšo ir grasina „Apple“ teisminiu persekiojimu dėl patentų, kurie susiję su 4G LTE mobiliojo ryšio standartu.
„iPhone“
„iPhone“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po to, kai „Samsung“ pareiškė apie savo ketinimus apskųsti San Chosė teismo verdiktą, korėjiečių kompanijos vadovybė įspėjo „Apple“, kad jei bus išleista nauja „iPhone“ versija su ketvirtosios kartos mobiliojo ryšio tinklų 4G LTE palaikymu, „Samsung“ juristai tučtuojau paduos kompaniją iš Kupertino į teismą dėl intelektinės nuosavybės, priklausančios „Samsung“, pažeidimo, pranešė „TheNextWeb“.

Peržvelgus „Samsung“ patentų portfelį šioje srityje, grasinimas atrodo visai realus. Savo rankose korėjiečių elektronikos gigantas turi 819 patentų, kurie susiję su 4G LTE standartu. Tai yra maždaug 13 proc. visų patentų, kurie yra susiję su 4G tinklais, ir „Samsung“ yra didžiausias tokio pobūdžio patentų portfelio savininkas.

O štai „Apple“ turi tik 318 patentų, neskaitant 116-os, kurie priklauso konsorciumui „Rockstar Bidco“. Šis konsorciumas buvo organizuotas kaip atsakas „Google“ ir „Intel“ aljansui, anksčiau sukurtam dėl bankrutavusios kompanijos „Nortel“ patentų. Be „Apple“, naujam konsorciumui priklauso „Microsoft“, „Research In Motion“, „Sony“, „EMC“ ir „Ericsson“.

Vis tik, nepaisant tokio rimto „Samsung“ portfelio, korėjiečiams vargu ar pavyks suduoti rimtesnį smūgį amerikiečių korporacijai. 4G LTE jau įgavo visuotinio standarto statusą, todėl patentai, susiję su šia technologija, licencijuojami laikantis FRAND sąlygų (sąžiningos, protingos ir nediskriminacinės konkurencijos).

Teismų praktika rodo, kad tokius patentus pažeidžiančių produktų prekyba neuždraudžiama, o juos pažeidusiai kompanijai gali būti skirta bauda arba licencinės išmokos. Vienintelis Seulo teismas anksčiau yra uždraudęs prekybą „Apple“ telefonais „iPhone 3GS“ ir „iPhone 4“ Pietų Korėjoje dėl FRAND atitinkančių patentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius