Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Cyberpunk 2077“: tai, apie ką šneka visas kompiuterinių žaidimų pasaulis

Po kelių sėkmingų „The Witcher“ žaidimo dalių, lenkų studija „CD Projekt Red“ ruošiasi naujam iššūkiui – viduramžišką fantastiką iškeisti į distopinį ateities pasaulį. Naujausias studijos žaidimas „Cyberpunk 2077“ buvo anonsuotas dar 2013 metais, tačiau po to stojo ilga tyla, kurią „CD Projekt Red“ nutraukė per šiuometinę „E3“ parodą, parodę pirmuosius žaidimo vaizdus.
„Cyberpunk 2077“ kadras
„Cyberpunk 2077“ kadras / Stopkadras

Praėjusią savaitę vykusioje „Gamescom 2018“ parodoje žurnalistai gavo progą pažiūrėti į dar naujensę „Cyberpunk 2077“ žaidimo versiją, kuri paliko išties puikų įspūdį.

Uždara „Cybverpunk 2077“ prezentacija prasidėjo nuo veikėjo kūrimo lango, kuris pristatė daugybę opcijų susikurti sau patinkančią veikėjo išvaizdą. Negana to, veikėjo pasirinkimų lange turėjome galimybę pasirinkti ir savo veikėjo priešistorę, kuri, pasak žaidimo kūrėjų, darys įtaką kitų žaidimo veikėjų požiūriui į jus, paties veikėjo bendravimo manierai ir taip toliau.

Kai kuriems prezentacijos svečiams didele staigmena tapo ir pirmojo asmens vaizdas. Senesnių „CD Projekt Red“ žaidimų fanai buvo pripratę prie veikėjų valdymo iš trečiojo asmens perspektyvos, tačiau, pasak kūrėjų, toks sprendimas netinka naujajam jų žaidimui, kuriame šaudymas iš futurstinių ginklų sudaro didelę žaismo dalį.

VIDEO: „Cyberpunk 2077“ žaismo pristatymas

Pats žaismas išties įdomus ir primena „Fallout“ bei „Grand Theft Auto“ mišinį kiberpanko visatoje. Mes patenkame į visiškai atvirą žaidimo pasaulį, kurį sudaro 6 skirtingi miesto rajonai su sava estetika ir savomis problemomis bei ten siautėjančiomis gaujomis, kurias galime įveikti arba prie jų prisidėti priklausomai nuo paties žaidėjo norų. Prezentacijos metu kūrėjai pabrėžė, kad „Cyberpunk 2077“ žaismas yra paremtas pasirinkimo laisve ir kone kiekviena žaidimo užduotis gali būti vykdoma keliais skirtingais būdais.

Viena iš „Cyberpunk 2077“ naujovių yra interaktyvi scenų sistema, kuri pakeis šiuolaikiniuose žaidimuose ypač dažnai matomą papildomą animaciją (cut scenes). Vietoje to, kūrai bando įdiegti sistemą, kuri reaguotų į žaidėjo veiksmus pasaulyje ir taip leistu kurti savo istoriją.

Iš prezentacijos tapo aišku, kad „Cyberpunk 2077“ žaidimas skirtas išskirtinai suaaugusiems. Distopiniame kiberpanko pasaulyje gausu nuogybių, smurto bei necenzūrinės leksikos. Taip pat verta paminėti, kad žaidimo narpliojamos istorijos gijos yra išties gilios ir bus suprantamos tik vyresnei žaidėjų auditorijai.

VIDEO: Interviu su Maciej Pietras | Gamescom 2018

Žaidimo išleidimo data kol kas neskelbiama. Kūrėjai teigia, kad žaidimas pasirodys tik tuomet, kai bus išbaigtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius