-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Giliai „Google“ paieškos variklyje paslėptas nuotykių žaidimas. Kaip jį rasti?

Tais laikais, kai „Google“ dar negamino išmaniųjų telefonų, neteikė elektroninio pašto paslaugų ir nekūrė autonominių automobilių, visa įmonės sėkmė buvo priklausoma vos nuo vienos svetainės. Tačiau net ir toje vienintelėje paslaugoje būta savų gudrybių ir slaptų gėrybių, rašo „The Verge“.
Slaptas „Google“ nuotykių žaidimas
Slaptas „Google“ nuotykių žaidimas

„Google“ interneto paieškos naudotojai išsiaiškino, kad šiame paieškos variklyje yra paslėptas pilnavertis tekstinis nuotykių žaidimas, kurį gali žaisti kiekvienas, sugebantis jį įsijungti.

Taigi, norint įsijungti žaidimą, visų pirma reikia tinkamos naršyklės. Savaime suprantama, tam tinka „Google Chrome“, tačiau žaidimas veiks ir „Mozilla Firefox“, ir „Microsoft Edge“ naršyklėse (bet pastarojoje ilgesnės tekstinės eilutės ne visada atvaizduojamos korektiškai).

Naudojant tinkamą naršyklę „Google“ paieškos laukelyje reikės įvesti tokį tekstą: „text adventure“ (be kabučių).

Tuomet naršyklės lange spustelėkite dešinį pelės mygtuką ir pasirinkite punktą „Inspect“ (galima naudotis ir klavišų kombinacija - „Ctrl+Shift+I“ „Windows“ kompiuteriuose, „Cmd+Option+I“ „Apple“ kompiuteriuose). Ekranas pasidalins į naršyklės atvaizdo ir jos programinių elementų langelius - pastarojo viršuje, dešinėje ekrano pusėje rasite skirtuką "Console", kurį reikėtų įsijungti.

Jeigu niekada nežaidėte tekstinių nuotykių žaidimų, turėtumėte žinoti štai ką: žaidimo veikėjas yra valdomas tekstinėmis, klaviatūra įvedamomis komandomis, kurios turi būti pasirenkamos įvertinant aplinkos aprašymą (nors kartais, sprendžiant kokius nors galvosūkius, tenka pasukti galvą). Po pasaulį keliaujama įrašinėjant žodžius „east“, „north“, „west“, „south“, o su žaidimo pasaulyje randamais daiktais galėsite sąveikauti komandomis „grab“ arba „use“.

Pratusiems prie grafinių žaidimo sąsajų tai gali pasirodyti sudėtinga, tačiau jau garbingo amžiaus sulaukę pirmųjų tekstinių žaidimų mėgėjai šioje „Google“ pramogoje atras tikrai daug nostalgiško džiaugsmo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius