Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Raganiaus“ autorius nusprendė pamelžti „CD Project Red“

„Witcher“ žaidimų serija labai populiari: apie ją yra girdėjęs kiekvienas, bent kiek domėjęsis kompiuteriniais žaidimais. O viskas, kaip žinia, prasidėjo nuo „Raganiaus“ knygų, kurias parašė Andrzejus Sapkowskis. „CD Project Red“ nusipirko teises, kurios leido jiems kurti žaidimus stebuklingame raganiaus pasaulyje.
„The Witcher 3“
„The Witcher 3“ / Kūrėjų iliustr.

Po daugiau nei dešimties metų nuoseklaus darbo „Witcher“ žaidimų serija iškilo į tokias aukštumas, kad savo žinomumu gali varžytis su pačiomis garsiausiomis kompiuterinėmis istorijomis, mus pasiekiančiomis iš kitos Atlanto pusės.

Kaip dabar aiškėja, „Raganiaus“ teises „CD Project Red“ iš knygų ir Raganiaus Geralto pasaulio autoriaus A.Sapkowskio nupirko labai pigiai, vos už 35 000 zlotų (~8200 €). Tai vyko dėl to, kad pats autorius netikėjo šių žaidimų sėkme ir atsisakė jam pasiūlytos procentinės dalies nuo pardavimų. Dabar jis šį poelgį vadina kvailu ir nusprendė imtis veiksmų, kurie jam atrodo protingesni: įvertinęs „Witcher“ žaidimų sėkmę jis užsimanė daugiau pinigų ir pateikė „CD Project Red“ reikalavimą sumokėti vienkartinę 60 mln. zlotų (~14 mln. €) sumą. Savo reikalavimus autorius grindžia Lenkijos autorių teisių 44 straipsniu. Šis straipsnis leidžia autoriui iš naujo derėtis dėl kompensacijos už teises į kūrinį dydžio.

„CD Project Red“ mokėti „Raganiaus“ serijos autoriui šį kartą atsisakė, tad labai panašu, kad netrukus sulauksime žinių apie šios istorijos tęsinį iš teismo salių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius