Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitmeniniai kortų žaidimai: sena mada, kurią atgaivino „Blizzard“

Kolekcinių kortų žaidimų populiarumo startą, galime jį gretinti su puikiai visiems pažįstamu „Wizards of the Coast“ kurtu žaidimu „Magic: The Gathering“, kuris pasaulį išvydo dar gūdžiais 1993 metais. „Magic: The Gathering“ buvo pirmasis, ir iki dabar yra populiariausias šio žanro žaidimas, skaičiuojantis dešimtis milijonų žaidėjų visame pasaulyje.
„Magic: The Gathering“
„Magic: The Gathering“ / Wizards of the Coast nuotr

Nuo pat pirmųjų kortų rinkinių pasirodymo žaidimas tapo ypatingai populiarus, pirmiausia tarp vaidmenų žaidimų mėgėjų, o netrukus juo susidomėjo ir daugelis kitų žmonių, ypač mėgstančių įvairaus tipo strateginius žaidimus. Toks žaidimo populiarumas nulėmė daugybės kitų panašių žaidimų atsiradimą. Nors dauguma jų patyrė komercinį fiasko, keletas išliko ir sėkmingai konkuruoja pasaulinėje rinkoje - šiandien net nemirktelėję galime įvardinti tokius žaidimus kaip „Yu-Gi-Oh!“, „Pokemon“ ir kitus panašius kolekcinių kortų žaidimus.

Vis tik, tobulėjančios ir vis labiau populiarėjančios technologijos kartoninių kortų kolekcionierių gretas smarkiai sumažino ir netrukus tapo aišku, kad norint ilgaamžiškumo, šis žaidimų žanras turės persikelti į skaitmeninę erdvę. 2002 metais tie patys „Wizards of the Coast“ sukūrė internetinį „Magic Online“ žaidimą, tačiau tiek jis, tiek po jo sekusios įvairių studijų kuriamos kopijos didelės sėkmės nesulaukė.

Tik visai neseniai revoliuciją šiame apmirusiame žanre sukėlė 2014 metais startavęs „Hearthstone“. „Blizzard“ kurdami savo žaidimą pasiskolino geriausias praktikas iš prieš tai buvusių žaidimų ir gerokai supaprastino „Magic: The Gathering“ sukurtą formulę, kuri leido dviems žaidėjams kviesti monstrus ir leisti burtus. Žaidimo paprastumas, įvairovė ir laisvė rinktis kaip žaisti, iškėlė „Hearthstone“ į kolekcinių kortų žaidimų žanro panteoną ir netrukus „Blizzard“ sėkmės formulę puolė kopijuoti kiti žaidimų kūrėjai.

Skaitmeniniai kolekciniai kortų žaidimai šiuo metu yra vienas populiariausių kompiuterinių žaidimų žanrų. Savo kortų žaidimus kuria arba jau turi tokios puikiai žinomos kompanijos kaip „CD Projekt Red“, „Wargaming.net“, „Bethesda“, „Valve“ bei daugelis kitų.

VIDEO: Kortų žaidimai - Naujienos / ’18 / 05.18

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius