Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Svarbi pergalė: Prancūzijos teismas pareiškė, kad „Steam“ žaidimus turi būti įmanoma perparduoti

Šis teismo sprendimas gali fundamentaliai pakeisti „Steam“ (o ilgainiui – ir kitų internete veikiančių kompiuterinių žaidimų parduotuvių) veiklos modelį: Europos Sąjungos vartotojai teismo sprendimu įgijo teisę perparduoti „Steam“ parduotuvėje nusipirktus žaidimus, rašo engadget.com.
„Steam“ elektroninė žaidimų parduotuvė
„Steam“ elektroninė žaidimų parduotuvė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Antradienį Paryžiaus Pirmosios instancijos teismas nurodė, jog Europos sąjungos įstatymai leidžia „Steam“ vartotojams perparduoti įsigytas skaitmenines žaidimų kopijas lygiai taip pat, kaip ir bet kokį fizinį produktą.

Įmonės „Valve“, kuriai priklauso parduotuvė „Steam“, teisininkai teisme bandė pateikti argumentą, jog iš tiesų „Steam“ yra prenumeratos paslauga, tačiau teismas atmetė tokį teiginį nurodydamas, kad „Steam“ nesiūlo žaidimų kaip prenumeratos paketo dalies. Teismas nurodė, kad dabar „Valve“ taikoma politika žaidimų perpardavimo atžvilgiu prieštarauja Europos Sąjungos įstatymams, apibrėžiantiems skaitmeninių produktų laisvą prekybą.

Savo pareiškime leidiniui „Polygon“ „Valve“ bendraįkūrėjis Daugas Lombardi teigė, kad toks teismo sprendimas bus ginčyjamas, įmonė pateiks apeliaciją. „Tol, kol teismas svarstys mūsų apeliaciją, sprendimas neįsigalios“, - teigė D.Lombardi. Tačiau jeigu ir apeliacinis teismas patvirtins pirmosios instancijos teismo sprendimą, „Valve“ privalės arba keisti savo prekybos politiką, arba mokėti dideles baudas.

Tai ne vienintelė „Valve“ teisinė problema Europos sąjungoje. Balandį Europos Komisija paskelbė, jog „Valve“ pažeidžia ES Vieningos skaitmeninės rinkos taisykles. Bet įmonė ketina ginčyti ir Europos komisijos sprendimą.

Ir nors nei viena, nei kita byla prie pabaigos neartėja, akivaizdu, kad Europos Sąjunga yra linkusi keisti elektroninių žaidimų parduotuvių veikimo principus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius