Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Wolfenstein“: alternatyvi Antrojo pasaulinio karo istorija

1981 metais pasirodęs pirmasis, jau daugiau nei 30 metų besitęsiančios „Wolfenstein“ serijos žaidimas, buvo išties išskirtinis. Žaidimo siužetas sukosi apie Antrojo pasaulinio karo įvykius ir išgalvotą istoriją, kad naciai bando karą laimėti pasitelkdami okultizmą.
„Wolfenstein“
„Wolfenstein“ / Bendrovės nuotr.

Šis įdomus sprendimas tapo įkvėpimo šaltiniu ateities žaidimų kūrėjams, o naujausia legendinės žaidimų serijos dalis „Wolfenstein: The New Collosus“ jau šį savaitgalį pasieks parduotuvių lentynas.

„Wolfenstein: The New Collosus“ žaidimo veiksmas vyksta alternatyvioje istorijos linijoje, kurioje Ašies, o ne Sąjungininkų pajėgos laimėjo Antrąjį pasaulinį karą. Žaidime mes valdysime lenkų kilmės amerikietį Williamą „B.J.“ Blazkowiczių ir padėsime jam kovoti prieš nacistinį režimą įsigalėjusį Amerikoje. Mūsų valdomas veikėjas yra vienas iš kylančios revoliucijos lyderių, o žaidimo metu mes bandome destabilizuoti įsigalėjusį nacių režimą.

Naujasis žaidimas, kaip ir senesnės serijos dalys, nevengia kontroversiškų temų ir šiuometinį žaidimą reklamuoja tikrai neįprastai. „Wolfenstein: The New Collosus“ reklaminis šūkis – tai perdirbta JAV prezidento Donaldo Trumpo frazė „Make America Nazi-Free Again“. Už tai, žaidimas yra ypač kritikuojamas ultradešiniųjų pažiūrų žiniasklaidos. Verta paminėti, kad tai ne pirmas „Wolfenstein“ serijos žaidimas, kuris susilaukia kritikos strėlių. Senesnės serijos dalys taip pat lietė jautrias temas – nacionalizmą, antisemitizmą, smurtą ir taip toliau, o kontroversiškos temos yra vienas iš išskirtinių „Wolfenstein“ žaidimų serijos bruožų.

Daugiau apie „Wolfenstein“ serijos istoriją galite sužinoti šios savaitės žaidimų naujienose.

VIDEO: Naujienos / ’17 / 10.27 - Nacių okultizmas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius