Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žaidimų kūrėjai „Nordcurrent“ įsileido į savo kūrybinę virtuvę

Didžiausia žaidimų kūrimo studija Lietuvoje sulaukė 15-ojo jubiliejaus ir šia proga vaizdo įraše atskleidžia žaidimų kūrimo užkulisius, rašoma bendrovės pranešime.
„Nordcurrent“ logotipas
„Nordcurrent“ logotipas / „GameOn“ nuotr.

Studijos istorija prasidėjo 2002-ųjų pabaigoje, kuomet „Nordcurrent“ tapo pirmąja lietuviška kompanija, pasiryžusia užsiimti tik žaidimų kūrimu – taip atsirado ir nauja veiklos rūšis Lietuvos mokesčių sistemoje.

Trijų įkūrėjų – brolių Sergejaus ir Michailo bei jo žmonos Viktorijos Trofimovų – studija pirmiausia ėmėsi žaidimo apie Kalėdų senelį, kuris sudomino britų leidėjus. Taip „Santa Claus Saves the Earth“, skirtas „Nintendo Game Boy Advance“, prieš pat Kalėdų šventes atsirado prekyboje. Toliau vyko darbas su didesnėmis konsolėmis, bendradarbiavimas su JAV studijomis „Activision“ ir „DreamWorks“, savarankiška žaidimų leidyba ir galiausiai įsiliejimas į pasaulinę mobiliųjų žaidimų rinką.

Be trumpos vaizdinės ekskursijos į praeitį, vaizdo įraše „Nordcurrent“ vadovė Viktorija Trofimova, dizaineriai, dailininkai ir programuotojai dalijasi mintimis apie darbo su žaidimais specifiką. Kas svarbiausia šiandien kuriant žaidimus pasaulinei rinkai, kuo ypatingi mobilūs žaidimai bei jų žaidėjai ir kaip gi atrodo kasdienis darbas žaidimų studijoje.

VIDEO: 15 Years of Nordcurrent

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius