Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 16

2010 metų Dakaro ralio nugalėtojais tapo ispanas Carlosas Sainzas ir prancūzas Cyrilas Despresas

Šeštadienį Argentinoje pasibaigusio 2010 metų Dakaro ralio, kuris antrus metus vyko Pietų Amerikoje, nugalėtoju automobilių klasėje tapo ispanas Carlosas Sainzas, o motociklu greičiausiai važiavo prancūzas Cyrilas Despresas.
Carlosas Seinzas
Carlosas Seinzas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Volkswagen“ automobiliu važiavęs buvęs pasaulio autoralio čempionas (1990 ir 1992 m.) ispanas Carlosas Sainzas po atkaklios kovos bendroje įskaitoje vos 2 minutėmis ir 12 sekundžių aplenkė komandos draugą Nasserą Al-Attiyahą iš Kataro.

Trečiojoje pozicijoje likęs amerikietis Markas Milleris nugalėtojui pralaimėjo daugiau, kaip pusvalandį, o praėjusiais metais Dakarą laimėjęs Ginielis De Villiersas iš Pietų Afrikos liko tik septintas.

Bendrojoje motociklininkų klasės įskaitos nugalėtoju tapusio prancūzo Cyrilo Despreso (KTM) pranašumas nekėlė abejonių. Jis antrą vietą užėmusį norvegą Palą Ullevalseterą aplenkė daugiau, kaip valanda.

Vos prieš gerą dešimtmetį C.Despresas buvo toks neturtingas, kad jam net buvo atjungtas telefonas, o pirmajame savo Dakare 2000-aisiais jis liko 16-as ir BMW komanda atsisakė jo paslaugų, nes jai reikėjo lenktynininko, kuris būtų ir kompetentingas mechanikas.

Trečias bendroje motociklininkų įskaitoje liko čilietis Francisco Lopezas, o praėjusių metų motociklų klasėje triumfavęs ispanas Marcas Coma šiais metais užsidirbo daugiau, kaip 6 valandas baudų ir liko tik penkioliktas.

Keturračių klasėje bendroje įskaitoje triumfavo argentinietis Marcosas Patronellis su „Yamaha“, daugiau, kaip dviem valandomis aplenkęs antroje vietoje likusį brolį Alejandro.

Sunkvežimių klasėje vėl niekam vilčių nepaliko Rusijos atstovai su „Kamaz'ais“, o nugalėtoju tapo Vladimiras Čaginas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius