-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 08 13

A.Kubilius: žinyboms neišsprendus Lietuvos vežėjų problemų, su Rusija turės kalbėtis ES

Per atsakingų žinybų derybas neišsprendus Lietuvos vežėjų problemų, su Rusija turės kalbėtis Europos Sąjunga (ES), ketvirtadienį pareiškė premjeras Andrius Kubilius.
Ilgos laukimo valandos
Ilgos laukimo valandos pasienyje / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tai ministras pirmininkas sakė prieš ketvirtadienio vidurdienį numatytas Lietuvos ir Rusijos muitinių tarnybų vadovų derybas dėl Rusijos taikomų sugriežtintų patikros procedūrų Lietuvos vežėjams, kurie jau antrą savaitę yra įstrigę Latvijos ir Rusijos pasienyje.

Šiuo metu atostogaujantis Lietuvos premjeras sakė tikįs, kad „neadekvatus Rusijos pareigūnų veikimas, diskriminuojant Lietuvos vežėjus, artimiausiu metu pasibaigs.“

„Turiu vilties, kad šiandien problemos išsispręs, o jeigu pasirodys, kad priežastys, kodėl nėra išsprendžiamos problemos, yra žymiai gilesnės, tuo atveju, manau, tikrai turėsime pergalvoti visą tokios problemos sprendimo strategiją ir tikrai turėsime intensyviai kalbėtis su partneriais Europos Sąjungoje. Manau, kalbėtis žymiai vertingiau būtų ne Lietuvai su Rusija, o Europos Sąjungai su Rusija“, – interviu Žinių radijui sakė A.Kubilius.

Europos Komisija trečiadienį pranešė „labai rimtai vertinanti“ Lietuvos užsienio reikalų ministro Vygaudo Ušacko laiške keliamas problemas dėl galimos Lietuvos vežėjų diskriminacijos.

Laikinojo Muitinės departamento vadovo Jono Miškinio ir Rusijos federalinės muitinės tarnybos viršininko pirmojo pavaduotojo Vladimiro Malinino susitikimas numatytas 11 val. Maskvos laiku (12 valandą Lietuvos laiku).

Rusijos federalinė muitinės tarnyba teigia, kad priklausomai nuo šio susitikimo rezultatų sugriežtintas patikrinimo procedūras ateityje būtų galima taikyti pavieniams, galimai nesąžiningiems Lietuvos vežėjams.

Dėl sugriežtintų muitinės procedūrų keli šimtai Lietuvos krovininių automobilių jau antrą savaitę yra įstrigę Latvijos ir Rusijos pasienyje. Trečiadienį eilė siekė daugiau nei 20 kilometrų.

Lietuvos vežėjai teigia, kad vilkikai iš Lietuvos taip pat stringa Rusijos pasieniuose su Baltarusija ir Kazachstanu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius