-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 17

Kodėl reikalingas priešmokyklinis ugdymas?

2015 metais skelbiama įvesti privalomą priešmokyklinį ugdymą.
Mokytoja
Mokytoja / 123FR.com nuotr.

2015 metais skelbiama įvesti privalomą priešmokyklinį ugdymą. Po Naujųjų metų jau ruošiamos naujos grupės, renkami 6 metų vaikų sąrašai. Kiek teko patirti, kaimiškų vietovių tėvai apie naują mokymą nieko nėra girdėję. Todėl norėčiau prisijungti prie konkurso mokytojams ir bandyti įrodyti, kad priešmokyklinis ugdymas reikalingas.

Su priešmokykline grupe dirbu 13 metų. Vaikai susirenka iš kaimų, atitolusių nuo mūsų ikimokyklinės įstaigos nuo 3 iki 9 kilometrų. Tėvams labai patogu, kai vaikus paveža mokyklinis autobusiukas, kai daugeliui iš jų skiriamas nemokamas maitinimas, kai gaunami paramos pinigai mokyklinėms prekėms. Kai priešmokyklinėje grupėje vaikai išmoksta bendrauti, bendradarbiauti, užjausti, išklausyti, dirbti. Čia vaikai ne tik žaidžia, bet ir mokosi žaisdami. Čia jie šoka, dainuoja, vaidina, dalyvauja ekskursijose, išvykose, konkursuose, susitikimuose, šventėse, rengia įvairias parodas, džiaugiasi savo ir draugų darbeliais bei pasiekimais.

Kiekvienais metais su naujais priešmokyklinės grupės vaikais susipažįstu vasaros pradžioje (dažniausiai birželio 1-ąją). Kas lanko darželio grupę, vaikai jau mane pažįsta ir iš tolo sveikinasi: ,,Mokytoja, aš pas jus ateisiu!“, ,,Aš kitais metais eisiu į priešmokyklinukų grupę.“, ,,Ar mane pažįstate?“. Kai kurie vaikai nedrąsūs. Jie ateina įsikabinę į mamytę. Pakalbinti šneka nenoriai, pasiūlius pažaisti su grupės žaisliukais, dažniausiai pasirenka tik vieną. Bet, kai vaikų prisirenka daug, naujokai atkunta: palieka mamytę, stebi draugo žaidimą, kviečiasi prie savęs, burzgina, kala, dėlioja. Kalbinu vaikus: ką jie moka, ką norėtų sužinoti. Kaip linksma pirmą kartą į ranką paimti kreidos gabaliuką ir lentoje nupiešti saulę! Paskui įdėti akytes, šypsenėlę. Visi šypsomės ir plodami padėkojame naujiems draugams už gražius piešinėlius.

Einame į salę. Žaidžiame ,,Jurgelį meistrelį“, ,,Tamsu tamsu“, skrajojame drugeliais, gaudome kamuoliuką. Sugavęs pasako savo vardą. Ir pats nedrąsiausias jau užmiršo visas baimes ir garsiai prisistato.

Vasaros pradžios saulė kviečia į kiemą. Birželio 1-oji – vaikų diena, todėl padalinu visiems po kreidos gabalėlį, ir einame į kiemo pasaulį. Čia laksto mažieji darželinukai, čia nauji žaidimai, čia sūpynės, čia žalia pievutė. Vaikams žiba akys. Piešia savo piešinėlį, rašo vardelį, prašo daugiau kreidos...

Pirmų klasių mokytojos džiaugiasi tokiais mokslui paruoštais vaikais. Šito sėdėdami namuose vaikai nepasieks. Aš teigiu, kad priešmokyklinis ugdymas reikalingas.

ŠIS TEKSTAS DALYVAUJA KONKURSE MOKYTOJAMS. DAUGIAU APIE KONKURSĄ IR PRIZĄ GALITE SKAITYTI ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius