Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 27

Darbdavius nustebino statistikų duomenys apie vidutinio atlyginimo kritimo dydį

Analitikus stebina palyginti menkas vidutinio darbo užmokesčio kritimas privačiose įmonėse. Tai, kad vidutinė paskaičiuota mėnesio alga antrąjį šių metų ketvirtį, palyginti su 2008-ųjų balandžiu-birželiu, privačiose bendrovėse sumažėjo vos 6,1 proc. nustebino ir pačius darbdavius.
Išmokos
Pinigai / „15 minučių“/Egidijaus Jankausko nuotr.
Temos: 1 Rokiškis

„Mažai tikėtina, kad tik tiek krito vidutinis atlyginimas privačiame sektoriuje. Net neįsivaizduoju, kaip tai būtų galima paaiškinti“, – „Lietuvos rytui“ teigė bendrovės „Rokiškio sūris“ vienas vadovų Dalius Trumpa.

Dienraštis rašo, jog „Rokiškio sūris“ algų fondą per metus apkarpė 15 proc., prekybos tinklas „Maxima“ – 13 procentų.

„Žinoma, galbūt darbdaviai taupė ne atlyginimų sąskaita, o mažindami darbuotojų skaičių, pasilikdami tik kvalifikuotus, labiausiai patyrusius specialistus“, – svarstė ekonomistas Romas Lazutka.

SEB banko prezidento patarėjo Gitano Nausėdos nuomone, oficialūs atlyginimai turėtų spėriau mažėti ir dėl vokelių.  „Prieš kelerius metus Lietuvoje atlyginimai sparčiai augo ir todėl, kad darbdaviai legalizuodavo vokeliuose mokėtus pinigus. Dabar, kai ekonomika sminga į dugną, būdingesnis atvirkštinis procesas“, – teigė G.Nausėda.

Tuo tarpu konsultacijų bendrovės „Hay Group“ Lietuvos atlyginimų rinkos tyrimų grupės vadovė Asta Sakalauskaitė mano, kad palyginti geri statistikos rezultatai – ne šiaip sau. Anot jos, antrąjį ketvirtį ekonomikos padėtis šalyje švelnėjo.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius