Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 03

Airijoje du lietuviai teisiami už kanapių auginimą

Du lietuviai, Airijoje kaltinami kanapių auginimu, šįmet išgirs Longfordo apylinkės teismo nuosprendį.
Kanapės
Kanapės / „ 15min“ nuotr.

Kaip skelbia portalas longfordleader.ie, 29-erių „Aivaras Belekaitus“ ir 23-ejų „Gabrielle Vsynaiauskaite“ pripažinti kaltais dėl neteisėto kanapių laikymo ir jų auginimo 2016-ųjų balandį.

Pora pripažino jiems pareikštus kaltinimus praėjusiame teismo posėdyje. Buvo tikimasi, kad abu kaltinamieji bus nuteisti praėjusią savaitę Lonffordo apylinkės teisme. Vis dėlto „Belekaitus“ advokatas paprašė teismo atidėti teismo nuosprendį, laukiant ekspertų ataskaitos, kurios duomenys gali sušvelninti ginamojo bausmę. Teisėjas Johnas Hannonas pritarė tokiam advokato prašymui.

Portalas primena, kad Airijos pareigūnai gavo orderį apieškoti namus, kuriuose buvo pastebėta minėta pora, kai šie, siejami su vietiniais narkotikų prekeiviais, buvo juose pastebėti. Pareigūnus įsileido „Vsynaiauskaite“. Namuose esą buvo jaučiamas stiprus kanapių kvapas. Pareigūnai aptiko dvi dideles lovas, kurios buvo transformuotos taip, kad tiktų auginti kanapes. Čia buvo įrengtos didelio intensyvumo šviesos, drėkinimo sistema taip pat buvo tarp asmeninių daiktų-įkalčių, kurie buvo aptikti per kratą.

Viršutiniame aukšte iš viso aptikta 150 kanapių augalų. Daugiau jau sudžiovintų kanapių buvo rasta apačioje šiukšlių maišuose. Per lietuvio apklausą paaiškėjo, kad daugiausiai atsakomybės už kanapių auginimą buvo prisiėmęs jis. Be to, pareigūnams jis pasakojo, kad ėmė vartoti narkotines medžiagas tam, kad esą palengvintų skausmus, kuriuos jam kėlė amputuota kairė koja. Pastarosios lietuvis esą neteko 2010-aisiais būdamas tėvynėje, kai buvo užpultas.

Airijos pareigūnai informavo, kad tyrimo metu jis bendradarbiavo su pareigūnais ir buvo visiškai atviras. „Ką aš galiu pasakyti? Aš apgailestauju“, – teigė jis. „Aš tiesiog paprastas žmogus, kuris mėgsta parūkyti žolės“, – neslėpė jis, pridurdamas, kad nėra jokios gaujos narys.

Tuo metu, anot pareigūnų, jo bendrininkė ir dabar jau buvusi antroji pusė „Vsynaiauskaite“ iš pradžių neigė savo kaltę ir tvirtino nieko nežinanti apie tai, ką aptiko pareigūnai jų namuose. Ji tvirtino ten nė negyvenanti.

Tolesniame tyrime buvo atskleistas lietuvės CV, paviešintas leidimas laikyti šunį, namų nuomos sutartis kurią ji buvo pasirašiusi. Ją ginantis advokatas sakė, kad jo klientė stropi, sportiška, daug žadanti krepšinio žaidėja. Ji dirbo greito maisto restorane, kalba trimis užsienio kalbomis. Galiausiai persikėlė gyventi į Kentą kartu su savo tėvais. Šiuo metu ji dirba restorane ir studijuoja.

Teisėjas Johnas Hannonas nusprendė atidėti bylos svarstymą iki gegužės 31 d. – Longfordo apylinkės teisme. Tuomet turėtų būti paskelbtas nuosprendis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius