-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 23 /13:55

Airijoje kartu su dukra nužudyta lietuvė prieš mirtį ėmė gauti internetu nešvankių vaizdų

Seksualinis pavydas, o ne finansinės paskatos galėjo būti žiaurios Jolantos Lubienės ir jos aštuonmetės dukters žmogžudystės Airijoje motyvas. Pažinčių svetainėse besilankiusi moteris prieš mirtį esą pradėjo gauti nepadorių nuotraukų. Žiniasklaida taip pat skelbia, esą policija jau nustatė pagrindinį įtariamąjį dviguba žmogžudyste.
Jolanta Lubienė (Santaitė) su dukra
Jolanta Lubienė (Santaitė) su dukra / „Facebook.com“ nuotr,
Temos: 2 Nužudymas Airija

Airijos policijos kompiuterinių nusikaltimų ekspertai naršo pažinčių puslapius, kuriuose pastaraisiais mėnesiais lankydavosi 27-erių J.Lubienė, sekmadienį skelbia dienraščio „The Irish Independent“ portalas.

Neįvardytų šaltinių teigimu, kai vyras išvyko dirbti į ūkį Švedijoje, ji ieškojo draugijos, bet esą neužsiimėjo prostitucija. Nesama duomenų, kad moteris turėtų kitų pajamų, išskyrus atlyginimą už darbą globos namų Killorgline virtuvėje. Tačiau pastaruoju metu J.Lubienė susitikinėjo su keletu vyrų.

Tuo metu „Irish Sun“ išsiaiškino, esą pastaruoju metu kažkoks iškrypėlis moterį atakavo nepadoriomis nuotraukomis. Policijos duomenimis, ji bijojo šio vyro. Pasak šaltinių, nuotraukų siuntėjas buvo itin pavojingas ir jau turėjo kriminalinę praeitį.

Draugėms pasakojo apie agresyvų gerbėją

Kaip skelbia „Irish Mail on Sunday“, pareigūnai mano nustatę pagrindinį bylos įtariamąjį. Visą savaitę nuo nusikaltimo jiems sunkiai sekėsi ieškoti galimo žudiko, tačiau šeštadienį esą įvyko persilaužimas.

J.Lubienės draugės policininkams nurodė, kad moteris atskleidė bijanti vieno pažįstamo, gyvenančio netoliese, ir paprašė jos neišleisti iš akių. Manoma, kad šis vyras yra iš Rytų Europos. Pareigūnai dabar stengiasi nustatyti jo veiksmus pastaruoju metu.

„Facebook.com“ nuotr,/Jolanta Lubienė (Santaitė)
„Facebook.com“ nuotr,/Jolanta Lubienė (Santaitė)

Šis asmuo esą atskleidė savo jausmus lietuvei, bet išgąsdino ją agresyviu elgesiu.

Leidinio teigimu, pažinčių svetainėje anotherfriend.com, kur prisistatė kaip snowhite13, moteris pastarąjį kartą lankėsi prieš 10 dienų. J.Lubienė čia buvo įdėjusi autoportretą, kurį padarė telefonu, stovėdama prieš veidrodį nuomojamo namo miegamajame. Nuotraukoje ji vilki juodą aptemptą suknelę.

Kitoje nuotraukoje, padarytoje taip pat miegamajame, moteris pasipuošusi kelius siekiančia suknele ir juodu švarku.

Grafoje apie šeiminę padėtį ji nurodė: „Paklausk vėliau.“ Lietuvė teigė mėgstanti gerą humorą, sutikti naujų žmonių ir bendrauti, esanti virėja, katalikė ir turinti vieną vaiką. J.Lubienė neslėpė rūkanti, o kartais vietos bare išgerianti.

Policija aiškinasi, su kuo pastaruoju metu moteris bendravo. Iš jos namų buvo paimtas nešiojamasis kompiuteris, užrašai ir dienoraštis.

Žudiką turėjo pažinoti

Policijos turimais duomenimis, paskutinį kartą jos dukrą Enriką žmonės matė penktadienio vakarą, kai mergaitė žaidė prie namo. Tamsiai apsirengusi J.Lubienė šeštadienį, apie 13.50 val. buvo pastebėta gatvėje, su pirkiniais keliaujanti namų link. Viena lietuvė pareigūnams teigė šeštadienio vakarą bandžiusi prisiskambinti draugei, bet telefono niekas nekėlė. Šios nerimas dar sustiprėjo, kai ji negalėjo pasiekti J.Lubienės ir sekmadienį. Po daugybės nesėkmingų skambučių apie 20 val. moteris nuvyko iki draugės namų ir iškvietė policiją.

„Facebook.com“ nuotr,/Jolanta Lubienė (Santaitė)
„Facebook.com“ nuotr,/Jolanta Lubienė (Santaitė)

Atvažiavę pareigūnai vidun pateko per neužrakintas galines duris. Jie krauju paplūdusioje virtuvėje rado mamos kūną su maždaug 20 durtinių žaizdų, o dukters kūnas sužalotu kaklu gulėjo antrame aukšte.

Abi buvo apsirengusios. Panašu, kad prieš užpuolant J.Lubienė gamino maistą. Policija nerado jokių įsilaužimo žymių, todėl spėjo, kad moteris, kaip ir mergaitė, žudiką pažinojo. Enrika greičiausiai buvo nužudyta, kad neatpažintų nusikaltėlio.

Kaimynė žurnalistams pasakojo šeštadienį per pusryčius girdėjusi iš šio namo sklindančią garsią muziką. Tai jai pasirodė neįprasta, bet įtarimų nesukėlė. Manoma, kad nusikaltimas galėjo būti įvykdytas šeštadienį iki 19 val.

Kaimynai nieko neįtarė

Airiai susisiekė su Interpolu ir kolegomis Lietuvoje, kurie aplankė nužudytosios šeimą ir draugus, kad nustatytų galimus nusikaltimo motyvus.

Policininkai pripažino, kad tyrimas gali užtrukti, mat J.Lubienė buvo aktyvi interneto lankytoja. Jų manymu, nusikaltimą galėjo paskatinti asmeninės priežastys. Tiesa, moters artimųjų teigimu, ji nedavė jokių užuominų, kad bijo kažkokios grėsmės sau ir dukrai, nors airių pareigūnai skelbia priešingai.

Kvartale, kur gyveno lietuvės, yra tik 50 namų, kuriuose įsikūrusios daugiausiai jaunos šeimos, palaikančios artimus ar bent draugiškus santykius su kaimynais. Nei penktadienio vakarą, nei šeštadienį niekas nepastebėjo jokių įtartinų žmonių ar automobilių. Todėl spėjama, kad žudikas atėjo per laukus, besidriekiančius už J.Lubienės namo. Garsi muzika galėjo skambėti būtent tuo metu, kai jis buvo viduje.

„Facebook.com“ nuotr,/Jolanta Lubienė (Santaitė) su dukra
„Facebook.com“ nuotr,/Jolanta Lubienė (Santaitė) su dukra

Pareigūnai esą neturi įtarimų, kad jauna moteris ir jos dukra būtų tapusios organizuotų nusikaltėlių aukomis.

Name, kur praėjusį savaitgalį įvykdytas nusikaltimas, surinkti įrodymai leidžia spėti, kad šaltakraujis žudikas laiptų viršuje perpjovė mažosios Enrikos gerklę, o tuomet, nusivijęs mamą į virtuvę pirmame aukšte, ją subadė.

Nusikaltėlis pasiėmė abu J.Lubienės mobiliuosius telefonus, bet tai neturėtų sukliudyti tyrimui. Jis greičiausiai išėjo pro galines duris ir pabėgo per laukus. Penktadienį baigę namo apžiūrą, pareigūnai ėmėsi tirti aplinkinę teritoriją ir netoliese esantį nedidelį ežerėlį.

Turėjo bilietus į Lietuvą

Sutuoktiniai ketino grįžti į Lietuvą arba kartu įsikurti Švedijoje. Nuo 2005-ųjų Airijoje gyvenusi J.Lubienė jau buvo suspėjusi parduoti savo seną „Honda Civic“ ir internete pardavinėjo kai kuriuos kitus daiktus. Ji turėjo lėktuvo bilietus į vieną pusę į Lietuvą šiam savaitgaliui.

Nužudytosios vyras Marius Lubys, tame pačiame Killorgline gyvenanti sesuo Kristina ir kiti giminaičiai, gyvenantys Gedrimų kaime (Telšių r.), tikisi artimiausiu metu kūnus pargabenti į Lietuvą, kur jie bus palaidoti Gadūnavo kapinėse tame pačiame rajone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius