Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 09

Airijoje per lietuvio sukeltą avariją užmušto vaikino istorija vėl skamba žiniasklaidoje

Airiui teisėjui buvo liepta peržiūrėti Shane`o O’Farrello, kurį važiuojantį dviračiu partrenkė lietuvis Žygimantas Gridziuška, bylą. Portalas independent.ie primena, kad lietuvis, be kita ko, buvo kaltinamas vagystėmis, narkotikais ir pažeidimais kelyje.
Shane`as O’Farrellas
Shane`as O’Farrellas / Teismo nuotr.

Airijos teisingumo ministras Charlie Flanaganas paskyrė teisėją Gerardą Haughtoną tyrimą, kokios aplinkybės lėmė Sh.O’Farrello mirtį.

Duotos aštuonios savaites, per kurias jis turi parengti vidinę ataskaitą ir pasiūlymus.

Ch.Flanaganas susitiko su velionio motina Lucia. Ji itin pabrėžė neaiškumus, kurie gaubia jo sūnaus mirtį 2011-aisiais.

„Teisėjas išdėstys savo poziciją ministrui, ar liko neatsakytų klausimų, susijusių su velionio mirties aplinkybėmis, kurios turėtų būti ištirtos, taip pat kokiu priimtiniausiu būdu tai turėtų būti padaryta“, – patvirtino vyriausybės atstovas spaudai.

Priminsime, kad per lietuvio Airijoje sukeltą avariją žuvusio jaunuolio tėvai piktinosi šalies teisingumo sistema – lygtinio paleidimo sąlygas pažeidęs lietuvis Žygimantas Gridziuška buvo viso labo nubaustas 500 eurų bauda.

Nelaimė įvyko 2001 metų rugpjūtį šalia Kerikmekroso miesto Monagano grafystėje. Ž.Gridziuška partrenkė dviračiu važiavusį 23 metų Shane`ą O’Farrellą.

Jis prisipažino kaltas dėl to, kad po avarijos nesustojo, nepranešė apie avariją ir nepasiliko įvykio vietoje. Lietuvis jau anksčiau yra sulaukęs kaltinimų dėl narkotikų, vagysčių ir pažeidimų keliuose.

Velionio motina paragino, kad tyrimas dėl jos sūnaus mirties aplinkybių būtų viešas. Iki šiol jau ne vienas tyrimas, aiškinantis jas, jau buvo atliktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius