-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 07

Airijos pareigūnų sulaikytas Orentas Jaselskis telefoną slėpė trumpikėse

Vedęs keturių vaikų tėvas Orentas Jaselskis sustabdytas Airijos pareigūnų taip išsigando, kad telefoną paslėpė trumpikėse. Pareigūnams apieškojus vyrą rastas ne tik telefonas, bet ir daugybė vagystėms naudojamų įrankių. Už jų laikymą vyras metams pasiųstas į belangę, rašo „Connacht Tribune“.
Trumpikės
Trumpikės / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Airija Emigrantai

Šią savaitę Galvėjaus apylinkės teismas baigė nagrinėti bylą, kurioje Lietuvos pilietis O.Jaselskis buvo kaltinamas turėjęs įvairių nusikaltimams vykdyti naudojamų daiktų – juodą skrybėlę, pirštines, dvigubą lipnią juostą, laužtuvėlį, žibintuvėlį, peilį, metalo dildę, krūvą atsuktuvų, pjūkleliu virstančią kortelę bei įvairios radijo signalus blokuojančios technikos, naudojamos signalizacijoms atjungti.

Mes girdėjome skambant telefoną, tačiau negalėjome suprasti, iš kur jis sklinda. Galiausiai paaiškėjo, kad mobilųjį jis buvo paslėpęs trumpikėse, prie genitalijų, – sakė policininkas.

Teisme paaiškėjo, kad pernai gruodžio 5 dieną sulaikytas vyras pareigūnams kūrė pasakėles neva į miestą važiavo pasimatyti su moterimi, paskui tikino, kad vyko pas mašiną pirkti ketinantį draugą, bet šio nesuradęs sugalvojo apsistoti nakvynės namuose. Visa tai buvo tik melas, išklausiusi pasakojimų ir atsižvelgusi į surinktus įrodymus, nutarė teisėja Mary Fahy.

Nenuslėpė jaudulio

Apie įvykį teisme pasakojęs policininkas Conoras Barrettas prisiminė, kaip jam su kolega patruliuojant apie 2.30 val. buvo sustabdytas lietuvio automobilis. Pasak liudininko, lietuvis iškart ėmė nervintis ir keistai elgtis.

Pirmiausia pareigūnai įtarė O.Jaselskį turint narkotikų, tačiau patikrinę vyriškio piniginę vietoj kvaišalų jie aptiko kortelę–pjūkliuką. Tuomet vyrui buvo uždėti antrankiai įtariant, kad jis turi ir kitų šaltųjų ginklų.

Pareigūnai ant sėdynės pastebėjo „iPad“ su įjungta navigacija. Taip pat salone mėtėsi vietos žemėlapiai su pažymėtais objektais. Netrukus maiše surasti visi kiti vagystėms naudojami įrankiai.

Telefoną slėpė trumpikėse

Tęsiant paiešką kažkur suskambo telefonas. Pareigūnai tik po kurio laiko suprato, kad garsas sklinda nuo antrankiais surakinto ir jau apieškoto vyro.

„Mes girdėjome skambant telefoną, tačiau negalėjome suprasti, iš kur jis sklinda. Galiausiai paaiškėjo, kad mobilųjį jis buvo paslėpęs trumpikėse, prie genitalijų“, – teigė C.Barrettas.

Kodėl taip elgėsi, O.Jaselskis nepaaiškino net teisme. Jis vis laikėsi įsikibęs savo versijos, kad į Galvėjų vyko pas draugą ir kad su juo turėjo apsistoti nakvynės namuose. Dar lietuvis pasakojo, kad naktį jam paskambino žmona ir pasakė susirgusi, todėl jis nutaręs grįžti namo į Dubliną, bet pasiklydęs.

Vyras tikino, kad kortelę–pjūkliuką įsigijo internetu iš Kinijos ir pabrėžė, kad jo gimtojoje šalyje tokią turėti – visai normalu.

Teisėjos visi šie pasakojimai neįtikino. Ji atsižvelgė, kad penkiolika metų Airijoje gyvenantis vyras 2007-aisiais jau buvo teistas Dubline už neteisėtą šaunamojo ginklo, šaudmenų ir narkotikų laikymą.

O.Jaselskis buvo nuteistas metus kalėti, dar pusmečio bausmė jam atidėta dvejiems metams. Be to, vyrui uždrausta trejus metus vairuoti, mat automobilį jis naudojęs nusikaltimui. Vyrui uždrausta ir atvykti į Galvėjų ne teisiniais reikalais.

Dar teismo salėje O.Jaselskis pareiškė nuosprendį skųsiantis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius