Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 01

Airijos policija sulaikė lietuvį, pardavinėjusį negaliojančius draudimo polisus

Kaip įtariama, neteisėtais draudimo polisais prekiavęs lietuvis atsidūrė už grotų po to, kai Airijos policija jį sulaikė dėl įtarimų uždirbus šimtus tūkstančius eurų iš apgaulingos vairuotojų draudimo veiklos.
Airijos policija
Airijos policija / 123rf.com nuotr.

Kaip skelbia portalas independent.ie, ketvirtadienį paaiškėjo, kad 26-erių lietuvis neteisėtais draudimo polisais prekiavo socialiniame tinkle „Facebook“. Jis siejamas su nusikalstama gauja, įsikūrusia Kildero grafystės šiaurėje.

Kaip įtariama, apsišaukėlis draudimo brokeris sulaikytas po įvykdyto plataus masto tyrimo. Per Dublino Adamstauno rajone atliktas kratas pareigūnai konfiskavo 4 tūkst. eurų grynaisiais, brangių laikrodžių, kurių vertė siekia 60 tūkst. eurų, ir penkis automobilius, kurių vertė – 100 tūkst. eurų.

Pareigūnai taip pat aptiko ginklo muliažą ir nedidelį kiekį narkotinių medžiagų. Taip pat skelbiama, kad šešios banko sąskaitas, kuriose yra 200 tūkst. eurų, buvo įšaldytos. Tyrimas toliau tęsiamas.

Įtariamasis buvo apklaustas trečiadienį. Šaltinis portalui atskleidė, kad nepaisant „sukauptų turtų“, lietuvis buvo kreipęsis dėl socialinės pašalpos.

„Šis sulaikymas – tai plataus masto tyrimo dėl, kaip įtariama, brokerio apsišaukėlio veiklos, dalis“, – sakė šaltinis.

Teigiama, kad lietuvis daugiausia dirbo su lietuvių bendruomenės Airijoje nariais, tačiau jis taip pat yra siejamas su itin rimtu Dublino nusikaltėliu, kuris gyvena Kildere.

Apsišaukėliai brokeriai prekiauja nelegaliais draudimo polisais. Jie pateikia melagingą informaciją, norėdami parduoti draudimą, kuris negalioja.

Šie draudimo polisai, pateikus melagingą informaciją, įsigyti iš legalios draudimo bendrovės. Brokeriai apsišaukėliai juos pakeičia ir perparduoda savo klientams. Suklastoti dokumentai atrodo lyg būtų išduoti legaliai veikiančių draudimo įmonių.

Airijos pareigūnai paviešino nuotraukas, kuriose matosi pinigai, automobiliai, laikrodžiai ir ginklo kopija, kuri buvo konfiskuota. Policijos veiksmus pasveikino draudimo kompanija „Aviva“, teigdama, kad apsišaukėliai negali pardavinėti draudimo polisų visuomenei ir nėra prižiūrimi Centrinio banko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius