Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 28

Amerikos lietuvis sukūrė schemą milijonams dolerių pavogti

Lietuvos pilietis Artūras Pivoris įtariamas Amerikoje sukūręs schemą kroviniams grobti ir taip kelioms transporto įmonėms padaręs kelių milijonų dolerių žalą. Vagystėmis A.Pivoris, kaip įtariama, užsiėmė apie dvejus metus, migravo tarp skirtingų JAV valstijų, o įkliuvo tik šiemet sausį, skelbia „ABC News“.
Vilkikai
Vilkikai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvį pavyko susekti, kai jo bendrininkas apsimetęs transporto paslaugas teikiančios įmonės įdarbintu vairuotoju pavogė du 320 tūkst. dolerių vertės vario laidų krovinius.

Pagalbinių vairuotojų apvogta įmonė „International Wire“ ieškojo, nes du jos darbuotojai susirgo. Tuomet sukčių grupuotės narys, prisistatęs Aleksandru Klimovu iš transporto įmonės „Night Logistics“, pasisiūlė krovinius nugabenti į Šiaurės Karoliną.

Artūras Pivoris
Artūras Pivoris

Tačiau kroviniai kelionės tikslo taip ir nepasiekė, o įmonė dėl prarasto turto kreipėsi į Indianos policiją. Pareigūnai iškart užmezgė ryšius su kitų valstijų policininkais. Tuomet paaiškėjo, kad krovinių vagystės – visai neretas atvejis.

Taip pat pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad A.Klimovo vairuotojo pažymėjimas negaliojo, o įmonės, kurioje jis apsimetė dirbantis, dokumentai suklastoti.

Ilinojaus pareigūnai patikino kolegas tiriantys 25-30 tokio pat pobūdžio vagysčių. Pasak jų, valstijoje pagrobta krovinių už kelis milijonus dolerių. Taip pat apie tokias vagystes girdėję pripažino Niujorko, Džordžijos, Kentukio, Ohajo ir Teksaso valstijų policininkai.

Sekant tolesniais pėdsakais pareigūnams pavyko nustatyti, kad Lietuvos pilietis A.Pivoris yra viena iš kertinių figūrų krovinių vagystėmis besiverčiančioje nusikalstamoje gaujoje. Skaičiuojama, kad grupuotė veikė apie dvejus metus.

A.Pivoris buvo sulaikytas pernai lapkritį, o dabar laukia teismo Maršalo kalėjime. Jam gresia dvylika metų kalėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius