Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 26

Anglijoje 9 moteris gatvėje užpuolęs lietuvis, anot psichiatro, nepavojingas, bet teismas tuo netiki

Serijinis prievartautojas Lidso centre, Anglijoje, per du mėnesius užpuolė devynias moteris, seksualiai prie jų priekabiavo ir kėsinosi išprievartauti, tačiau, anot psichiatro, vaikinas nekelia pavojaus visuomenei. Tokia išvada neįtikino teismo ir nuosprendžio skelbimas Gustu Adomaičiu prisistačiusiam vyrui atidėtas, skelbia britų spauda.
Teisiamas Gustas Adomaitis
Teisiamasis / Anglijos policijos nuotr.

Kaip skelbia „Evening Post“, teismas spalio pabaigoje jau buvo numatęs skelbti nuosprendį kaltu dėl seksualinės prievartos, dviejų bandymų išprievartauti, gąsdinančio elgesio ir užpuolimų pripažintam vyrui.

Jis prisistato Gustu Adomaičiu, taip jis įvardijamas ir Britanijos žiniasklaidoje, bet su 15min redakcija susisiekęs žmogus yra pareiškęs, kad šis jam iš matymo pažįstamas emigrantas nuslėpė savo tapatybę ir policijai prisistatė jo vardu. Dėl tapatybės vagystės jau kreiptasi į Lietuvos policiją.

Nuosprendžio skelbimas jam atidėtas iki lapkričio 14-osios, mat teisėjo neįtikino gauta psichiatro ekspertizė, kurioje nurodoma esą vaikinas nėra pavojingas, nekelia grėsmės visuomenei.

Teisme jau buvo nustatyta 21 metų vaikino kaltė. Išaiškėjo, kad aukų vaikinas ieškojo tiesiog gatvėje, kad per du mėnesius užpuolė ir seksualiai užgauliojo ar net naudodamas jėgą bandė prievartauti devynias moteris.

Teisėjas Christopheris Batty nurodė, kad vaikinui palanki psichiatro išvada nėra pakankamai pagrįsta, kad kaltinamasis taip ir nepaaiškino nusikaltimų motyvo, bet teisinosi esą moteris užpuldinėjo tik apsvaigęs nuo narkotikų ar būdamas girtas.

„Ginamasis jokiu būdu neteikia paaiškinimo, kodėl jis per keturias skirtingas dienas persekiojo devynias moteris. Taip pat jis nepaaiškino, kodėl jas seksualiai lietė. Jis sako: aš neprisimenu, tačiau nebūčiau to daręs, jei nebūčiau paveiktas narkotikų ir alkoholio. Labai atsiprašau“, – tokius kaltinamojo žodžius perfrazavo teisėjas.

Vaikino advokatas Michaelas Morley nurodė, kad jo ginamasis yra „problemiškas jaunas vyras“, bet pripažino, kad pokalbyje su psichiatru G.Adomaitis nebuvo iki galo atviras.

„Jis visiškai pripažįsta, kad padarė tuos dalykus, tačiau jis nesugeba paaiškinti, kodėl tai padarė“, – kalbėjo advokatas.

Teisėjas nusprendė apklausti psichiatrą.

„Šią akimirką aš nepriimu jo išvados ir manau, kad vaikinas yra pavojingas“, – sakė teisėjas. Teisme paaiškėjo, kad jaunuolio aukos buvo traumuotos jam įvykdžius ne vieną nusikaltimą. Jo aukomis tapo Lidso gatvėmis be palydos einančios moterys.

Taip pat vis dar laukiama informacijos apie kaltinamojo nusikaltimus Lietuvoje.

Lietuvis jau yra nusikaltęs. Lietuvoje jis tris kartus apkaltintas vagystėmis, Jungtinėje Karalystėje kartą taip pat apsivogė parduotuvėje.

Anglijoje lietuvis nusikaltimus įvykdė maždaug keturių savaičių periodu – šių metų gegužę ir birželį. Vaikinas buvo sulaikytas Lidso centre, birželio 29 d.

Policija birželio 14 d. išplatino jo nuotrauką. Vienai iš aukų buvo pavykę jį nufotografuoti mobiliuoju telefonu. Moteris kreipėsi į policiją.

Didžioji dalis užpuolimų buvo užfiksuoti vaizdo stebėjimo kamerų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius