Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 18

Anglijoje dviejų mėnesių dukrą užmušęs lietuvis jos mamai aiškino, kad kūdikis miega

Didžiosios Britanijos teismas šią savaitę ėmėsi nagrinėti žiaurią vos dviejų mėnesių sulaukusio kūdikio nužudymo istoriją. Pernai rugsėjį Piterbore mirtinai sumušęs dukrą kaltinamas jos tėvas, 23 metų Lietuvos pilietis Aurimas Medvedevas, rašo .milfordmercury.co.uk.
Aurimas Medvedevas
Aurimas Medvedevas

Pirmame teismo posėdyje prisiekusieji išklausė prokuroro Karimo Khalilo kalbos. Jis tvirtino, kad dviejų mėnesių mergaitė, vardu Auksė, mirė patyrusi daugybę skaudžių savo pačios tėvo smūgių ir įkandimų.

Iš pirmo žvilgsnio nė nepažino

Prokuroras pasakojo, kad tragedija įvyko tuomet, kai mergaitės motina 22 metų Džesika Urbikaitė buvo darbe.

„Grįžusi iš darbo Džesika užlipo laiptais į dukros kambarį antrame aukšte ir uždegė šviesą. Iš pradžių ji pamanė, kad vaikas susisukęs į baltą su rausvais taškeliais pleduką, tačiau netrukus suprato, kad žvelgia ne į antklodę, o į raudonomis dėmėmis nusėtą išbalusį savo kūdikio veidą“, – teisme istoriją dėstė prokuroras.

Jis tvirtino, kad A.Medvedevas neigė mergaitei padaręs ką nors bloga, tačiau motinos jokie pasiteisinimai neįtikino. „Ji negyva. Ji atšalusi. Ji nebekvėpuoja“, – tą kraupų vakarą siaubo apimta ėmė klykti Dž.Urbikaitė.

Ant kūdikio kūno buvo pilna smurto žymių: kraujosruvomis buvo nusėta jos galva, po akimi buvo mėlynė, o ant nosies kraujavo švieži įbrėžimai.

Ji negyva. Ji atšalusi. Ji nebekvėpuoja, – tą kraupų vakarą siaubo apimta ėmė klykti Dž.Urbikaitė.

Pamačiusi, kas nutiko jos vaikui, Dž.Urbikaitė į Piterboro ligoninę atlėkė vis dar glausdama mirusią dukrą sau prie krūtinės ir klykdama, kad ji mirė. Medikai bandė atgaivinti kūdikį, tačiau tai jau buvo beprasmiška. 2013 m. rugsėjo 5 d. 23.28 val. gydytojai konstatavo Auksės mirtį.

Agresyvus buvo ir prieš tragediją

Prokuroras teisme tvirtino, kad kaltinamasis A.Medvedevas kaltę pripažįsta iš dalies. „Jis neneigia, kad mergaitė mirė dėl jo kaltės, tačiau ginasi niekada nenorėjęs jos nuskriausti ar tuo labiau nužudyti. Tuo tarpu mes sakome jam, kad įrodymai aiškiai rodo, kad tai buvo tyčinis, baisus smurtas“, – teigė prokuroras.

K.Khalilas pažymėjo, kad per apklausas Dž.Urbikaitė papasakojo, kad jos sugyventinis ir kūdikio tėvas A.Medvedevas agresyviai elgtis pradėjo dar keli mėnesiai iki nelaimės. Jis puldavo į pykčio priepuolius, prastai miegodavo.

Vieną kartą, jau po Auksės gimimo, būdamas girtas jis įsivėlė į muštynes, o po jų apie 15 minučių visiškai klejojo – tai per apklausas papasakojo dukros netekusi lietuvė.

Ji pripažino, kad tragedijos išvakarėse – po to, kai Auksė buvo palikta tėvo priežiūrai, – ant kūdikio odos jau buvo pastebėjusi keletą mėlynių.

Tačiau A.Medvedevas ir tuomet puolė gintis skriaudęs mažylę. „Taip, taip, žinoma, kitą kartą dar pasakyk, kad jos smegenys ištiško“, – atsainiai ištartus sugyventinio žodžius per apklausą prisiminė Dž.Urbikaitė.

Kaltės ginasi

Kalbėdama apie nelaimės dieną ji tiksliai prisiminė, kad į darbą išėjo 13.30 val., o namo dviračiu parmynė apie 22.30 val. Grįžusi ji per langą pamatė, kad namuose tamsu, tik veikia televizorius.

Nuvykęs į ligoninę kartu su mirusį kūdikį ant rankų laikančia Dž.Urbikaite jos sugyventinis laikėsi atokiai ir nieko neaiškino. Čia jis ir buvo sulaikytas pareigūnų.

Pabeldus durų taip pat niekas neatidarė, todėl ji jau ieškojo telefono ir norėjo skambinti A.Medvedevui.

Tuomet vyras atvėrė duris. Jis atrodė užsimiegojęs. Pora dar kiek pabuvo lauke pasikalbėti. A.Medvedevas rūkydamas cigaretę tvirtino, kad dukrelė ramiai miega viršuje.

Po kelių minučių užlipusi jos apkamšyti Dž.Urbikaitė pamatė, kas nutiko iš tiesų.

Nuvykęs į ligoninę kartu su mirusį kūdikį ant rankų laikančia Dž.Urbikaite jos sugyventinis laikėsi atokiai ir nieko neaiškino. Čia jis ir buvo sulaikytas pareigūnų.

Pribaigė dantimis

Atliekant pomirtinę ekspertizę nustatyta, kad vaikas buvo mėtomas ir stipriai purtomas.

Kūdikis patyrė daugybinius kūno sužalojimus, tarp kurių dūris į kepenis, penki lūžę šonkauliai ir įkandimai į pakaušį, sukėlę kraujo išsiliejimą į smegenis. Nustatyta, kad įkandimo žymės, likusios ant mergaitės galvos, sutampa su jos tėvo dantų forma. Manoma, kad būtent kąsdamas į galvą tėvas ir nužudė savo kūdikį.

Pats kaltinamais teisme kratėsi atsakomybės už dukros mirtį. Nors pripažino ją purtęs, tačiau gynėsi norėjęs užmušti.

A.Medvedevas aiškino, kad dukra užsigavo iškritusi iš lovelės. Tuo tarpu prokuroras tvirtino, kad tai - neabejotina žmogžudystė, kurios motyvus gali paaiškinti tik pats žudikas.

Bylos nagrinėjimas tęsiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius