-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 09 05

Anglijoje lietuvis pasikėsino į dviejų vaikų mamos gyvybę: už tai kalės ilgai

28-erių Martynas Okmanas Solihale, Anglijoje, bandė nužudyti dviejų vaikų motiną jos pačios namuose, kai moteris sėdėjo ant sofos. Vis dėlto jai pavyko išgyventi, nes ginklas užstrigo.
Anglijos policija
Anglijos policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip skelbia portalas birminghammail.co.uk, lietuvis mechanikas, kuris bandė atimti moteriai gyvybę, buvo nuteistas 28-eriems metams kalėjimo. Šį nusikaltimą jis planavo iš anksto.

Bandymas nužudyti dvynukų motiną nepavyko, nes jam du kartus iššovus ginklas užstrigo.

28-erių M.Okmanas neigė savo kaltę, tačiau Birmingamo Karūnos teisme buvo pripažintas kaltu dėl pasikėsinimo nužudyti, ginklo ir šovinių disponavimo, ketinant sukelti pavojų gyvybei.

Teisme paaiškėjo, kad nukentėjusioji, kuri gyveno su vyru, buvo pasiturinti, jai priklausė keletas komercinių ir gyvenamųjų pastatų.

Praėjusių metų gruodžio 18 d. moters sutuoktinis išvedė jųdviejų vaikus į mokyklą, o ji namuose liko viena.

Sėdėdama ant sofos ji gėrė sultis ir žiūrėjo televizorių. Tuomet išgirdo, kaip pasisuko durų rankena, ir išvydo šešėlį ant matinio stiklo.

Lietuvis, dėvėjęs kaukę, įsibrovė į namus, prisiartino tiesiai prie moters ir šovė, sužeisdamas jai kairį petį.

Moteris prašė jo nešauti, tačiau jis paleido antrą šūvį, sužeisdamas jai ranką. Tuomet ginklas užsikirto, o auka pasinaudojo proga pabėgti į gatvę.

Prokurorė Michelle Nelson sakė, kad moteris manė, kad įsibrovėlis atėjo vogti, tačiau niekas nebuvo pavogta.

Lietuvis buvo sulaikytas šių metų vasario 22 d. Jis buvo lankęsis nukentėjusiosios namuose prieš savaitę. Moters teigimu, tai buvo planuotas nusikaltimas, padarytas siekiant naudos.

Aukos, kuri buvo beatsigaunanti po gydymo nuo vėžio, pareiškime teigiama, kad jai liko didelių emocinių traumų, kad ji iki šiol jaučia nerimą, ją kankina košmariški prisiminimai. „Mano pasitikėjimas savimi smarkiai susilpnėjo. Tai visiškai apvertė mano gyvenimą. Dabar blogai miegu ir vis dar jaučiu šio įvykio pasekmes“, – prisipažino moteris.

Teisėjas Simonas Drew teigė, kad vyro motyvai neaiškūs. Jo teigimu, tai buvo planuotas nusikaltimas, šaudyta ne vieną kartą ir planuota šauti daugiau.

Advokatas Phillipas Bradley teigė, kad nukentėjusiosios sužalojimai, nors ir sunkūs, galėjo būti daug sunkesni. Jo teigimu, moteris bandė sulaikyti savo užpuoliką mesdama į jį „Rolex“ laikrodį, o tuomet sugebėjo pasprukti iš namų į gatvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius