-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 05 20

Anglijoje lietuvis tautietį išmetė į gatvę

Praėjusiais metais juoda katė perbėgo tarp dviejų Anglijoje gyvenančių lietuvių. Nuosavą būstą nuomojęs lietuvis neapsikentė, kad tautietis pavėlavo sumokėti nuomą ir, nieko nelaukęs, jį iškraustė į gatvę.
Nuomininko daiktai
Nuomininko daiktai / Šefildo miesto savivaldybės

40-metis Antanas K., be nuomininko Antano D. žinios, sukrovė visus jo ir sūnaus daiktus, paliko juos išrikiuotus gatvėje, pakeitė namų spynas ir nebepriėmė į namus, rašoma Šefildo miesto savivaldybės puslapyje.

Po darbo namo grįžęs išmestas lietuvis nesuprato, kas vyksta. Šalia namo buvo išrikiuota daugybė maišų ir dėžių su jo ir sūnaus daiktais, taip pat pačių įsigyta ir naudota buitinė technika, pavyzdžiui, televizorius, dulkių siurblys.

Nėra skelbiama, ar mažametis vaikas gyveno su tėčiu, ar pas jį apsistodavo tik laikinai.

Neslepiama, kad praėjusių metų pradžioje Antanas D. išgyveno sunkų finansinį laikotarpį ir vėlavo mokėti nuomą. Tai ypač nepatiko kitam lietuviui, kuriam priklausė būstas, todėl šis ėmėsi drastiškų veiksmų.

Galiausiai, vyrų konfliktas persikėlė į teismą.

Vis dėlto, Šefildo miesto savivaldybė pripažino, kad šeimą į gatvę išmetęs lietuvis pasielgė neteisėtai ir dabar privalės sumokėti 416 svarų sterlingų baudos. Jis taip pat turės sumokėti iškeldintam tautiečiui 650 svarų sterlingų kompensaciją ir padengti 1 283 svarus sterlingų teismo išlaidų.

Teismo posėdžių metu nurodoma, kad būsto nuomotojas (landlord – angl.) be oficialaus teismo sprendimo negali savavališkai iškeldinti nuomininkų. Ir, nors vėlavimas sumokėti nuomą yra svarus įrodymas sutarties nutraukimui ir galimam iškeldinimui, nuomotojas privalo laikytis griežto teisinio sutarties proceso. Pavyzdžiui, siųsti įspėjamuosius laiškus apie galimą iškeldinimą.

Šefildo miesto savivaldybės būsto ir kaimynystės skyriaus vadovė Janet Sharpe tikino, kad puikiai supranta dažną nuomotojų pasipiktinimą ir nekantrumą, tačiau tai jokiu būdu nesuteikia jiems teisės savavališkai mesti žmones į gatvę ir palikti juos be pastogės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius