Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 29

Anglijoje sulaikytas lietuvis „botanikas“, auginęs kanapių už 70 tūkst. eurų

26 metų lietuvis Tomas Sakalauskas sulaikytas auginantis kanapes Jungtinės Karalystės Piterboro mieste. Vertinama, kad juodojoje rinkoje „derliaus“ vertė galėtų siekti apie 60 tūkst. svarų sterlingų, arba apie 70 tūkst. eurų, rašo peterboroughtoday.co.uk.
Tomas Sakalauskas
Tomas Sakalauskas / 15min nuotr.

T.Sakalauskas gyveno nuomojamame name, o kanapes augino viršutiniame namo aukšte. Pareigūnai kratos metu rado apie 6 kilogramus narkotinės medžiagos, supakuotos į vakuuminius maišus.

Taip pat pareigūnai rado ir kelias lietuviškas tapatybės korteles su T.Sakalausko nuotrauka, kurios buvo suklastotos.

Kembridžo policijos nuotr./Tomas Sakalauskas
Kembridžo policijos nuotr./Tomas Sakalauskas

Lietuvis prisipažino esąs kaltas už B klasės narkotikų gamybą ir trijų tapatybės kortelių turėjimą bei ketinimus jomis naudotis. Vasario 11 dieną teismas jam skyrė 19 mėnesių ir 2 savaičių laisvės atėmimo bausmę.

Palyginimui, Lietuvos Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 10 metų vien už didelio kiekio narkotinių medžiagų gamybą ar laikymą, o už labai didelį kiekį – nuo 10 iki 15 metų.

„Mūsų komandos dirbo labai sunkiai, kad surinktų žvalgybinius duomenis ir pagrįstų šį nusikaltimą. Džiaugiausi, kad pavyko sukliudyti šiai operacijai ir jis buvo nuteistas. Mes ir toliau sunkiai dirbsime, kad sunaikintume kanapių fermas ir atsakingus asmenis patraukdami atsakomybėn“, – teigia policijos atstovė Helen Keghley.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius