-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 22

Anglijos juvelyrinę parduotuvę su žaisliniais ginklais apiplėšę lietuviai pripažinti kaltais

Truro mieste (Anglija) dėl „Michael Spiers“ juvelyrinių dirbinių parduotuvės apiplėšimo nuteisti du lietuviai. Kaltais pripažinti Gytis Inokaitis ir Andrius Buinevičius.
Teisėjo plaktukas
Teisėjo plaktukas / cardplayer.com nuotr

Kaip skelbia portalas cornwalllive.com, Truro Karališkojo Teismo teisėjas du vyrus paskelbė kaltais dėl ginkluoto apiplėšimo planavimo ir vykdymo – pavogta juvelyrinių dirbinių beveik už milijoną svarų.

Skelbiama, kad sausio 10 dieną, prieš 10 valandą ryto, kaukėti vyrai įsiveržė į parduotuvę. Jie pripurškė parduotuvėje kažkokios kenksmingos medžiagos bei sužeidė darbuotoją. Kaip teigia liudininkas, vyrai staiga išpuolė iš šalia esančio „Mannings“ viešbučio fojė ar gretimai esančių durų, jie dėvėjo kaukes ir kepures. Apiplėšę parduotuvę jie sėdo į tamsiai raudoną automobilį, stovėjusį gatvėje, ir nuvažiavo.

Jie nuvažiavo į stovėjimo aikštelę prie „Tesco“ pastato, kur pakeitė mašiną ir išvažiavo iš miesto.

Kol kas visos brangenybės, kurios buvo pavogtos, dar neatgautos.

Keturi vyrai, kurie įsiveržė į parduotuvę sulaukė kaltinimų bendrininkavus vykdant plėšimą ir disponavę netikrais ginklais tam, kad įbaugintų. Tarp kaltinamųjų buvo 20-metis Haroldas Ivanovas, 28-erių Saulius Mickus, 25-erių Rogertas Slekaitis ir 24-erių Tomas Bakierskis. Visi jie iš Lietuvos ir į Jungtinę Karalystę esą atvyko su ketinimu vogti, mat į šalį atskrido vos kelios dienos prieš šį įvykį.

H.Ivanovas ir R.Slekaitis buvo sulaikyti tą pačią dieną. Tuo metu T.Bakierskis ir S.Mickus traukiniu nukeliavo į Bristolį, kur galiausiai taip pat buvo sulaikyti.

H.Ivanovas ir S.Mickus pripažino savo kaltę ir gailėjosi įvykdę nusikaltimą, tuo metu T.Bakierskis ir R.Slekaitis, prasidėjus teismui, savo poziciją pakeitė.

Įtartas bendrininkavęs su lietuviais latvis Agris Davidonis teismui pripažino, kad iš pradžių pareigūnus suklaidino, pateikdamas neteisingas detales.

Tuo metu Andrius Buinevičius iš Lietuvos ir Gytis Inokaitis, gyvenantis Plimute, pripažinti pagrindiniais nusikaltimo organizatoriais. Abu neigė bendrininkavę vykdant nusikaltimą, A.Buinevičius taip pat nesutiko su kaltinimais, kad jie naudojo žaislinius ginklus.

A.Buinevičius buvo sulaikytas apiplėšimo dienos vakarą Lutono oro uoste, jis rengėsi skristi namo.

Teismas nepatikėjo A.Buinevičiaus ir G.Inokaičio pasakojimais ir pripažino juos pagrindiniais apiplėšimo organizatoriais. A.Buinevičius buvo pripažintas kaltu dėl bendrininkavimo plėšiant ir naudojant žaislinį ginklą, kuriuo siekta įbauginti.

Tuo metu 33-ejų Harijus Jaciaskas iš Mančesterio buvo pripažintas nekaltu dėl pagalbos minėtiems nusikaltėliams.

Teisme paaiškėjo, kad pastarasis atvyko iš Mančesterio į Bristolį, kur paėmė S.Mickų ir T.Bakierskį. Vėliau jis nuvežė juos atgal į Bristolį, prieš grįždamas į Mančesterį. Jis teismui pareiškė tiesiog pavežęs draugus ir nė neįsivaizdavęs į ką šie įsivėlę.

G.Inokaitis ir A.Buinevičius buvo pripažinti kaltais, tačiau bausmę dar tik išgirs. Kiti asmenys nuosprendį taip pat išgirs vėliau. Numatomas posėdis – penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius