Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 03

Areštuotas nuo FTB tebesislapstančio uždarytos Klivlando lietuvių kredito unijos vadovo Alekso Spirikaičio namas

Federalinis teisėjas leido areštuoti JAV Federalinių tyrimų biurą (FTB) apgavusio ir jau daugiau nei mėnesį nuo pareigūnų besislapstančio uždarytos Klivlando lietuvių kredito unijos „Taupa“ buvusio vadovo Alekso Spirikaičio milijono dolerių vertės namą. Įtariama, kad namas pastatytas už įstaigos pinigus, skelbia cutimes.com.
Aleksas Spirikaitis
Aleksas Spirikaitis / FTB nuotr.

A.Spirikaičio žmona Julie, kuri yra namo bendrasavininkė, areštui nesipriešino. Ji pasirašė reikiamus dokumentus ir su dviem vaikais persikraustė gyventi kitur.

Teismas nurodė, kad areštuotas didelės vertės namas su baseinu ir liftu turi būti prižiūrimas – jį reikia saugoti nuo vandalų bei paruošti žiemos sezonui.

Primename, kad A.Spirikaičiui norima pareikšti įtarimus dėl suklastotų unijos dokumentų ir pasisavintų 1,5 mln. dolerių, už kuriuos, kaip įtariama, vyras pastatė namą savo šeimai.

A.Spirikaičio ieškoma nuo liepos 16 d. Tądien JAV Federalinių tyrimų biuro (FTB) pareigūnai norėjo sulaikyti A.Spirikaitį ir pateikti jam įtarimus dėl kredito unijos turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo. Tačiau pareigūnai pamatė, kad lengvai į vidų nepateks.

Manyta, kad A.Spirikaitis užsibarikadavo, tačiau, įsiveržę į namus, FTB agentai rado juos tuščius.

FTB specialioji agentė Vicki Anderson pripažino, kad pareigūnai nebuvo tikri, jog A.Spirikaitis apskritai buvo namuose. Manoma, kad pareigūnus galėjo suklaidinti vyro šeimos nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius